Лекарството на "Пфазйер" срещу COVID-19 ще е готово до края на годината

Засега само ремдесивир се използва за лечение на вируса
27 апр 2021 19:40, Нели Христова
40
Лекарството на "Пфазйер" срещу COVID-19 ще е готово до края на годината
Снимка: БГНЕС

Главният изпълнителен директор на "Пфазйер" (Pfizer) Алберт Бурла заяви във вторник, че изпитваното от компанията перорално антивирусно лекарство за лечение на Covid-19 при първи признаци на заболяването може да бъде готово до края на годината, "ако всичко върви добре", съобщи БНР.

Говорейки пред бизнес телевизия CNBC, Бурла обясни, че компанията е постигнала напредък в клиничните си проучвания на лекарство с малки молекули и че очаква лекарствените регулатори да действат бързо, след като медикаментът бъде изцяло тестван. Той добави, че Pfizer ще информира обществеността за напредъка на лекарството "около лятото".

Преди месец фармацевтичната компания Pfizer Inc започна ранен етап на изпитване в САЩ на перорална антивирусна терапия срещу Covid-19, която може да бъде предписана на пациенти при първите признаци на инфекцията. Кандидатът за антивирусна терапия на Pfizer, наречен PF-07321332, е протеазен инхибитор, който предотвратява репликацията на вируса в клетките.

Понастоящем ремдесивир на компанията Gilead Sciences е единственото антивирусно лекарство срещу Covid-19, одобрено в Съединените щати.

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) е издала и спешно разрешение за интравенозната терапии на компанията Eli Lilly - бамланивимаб (bamlanivimab) самостоятелно и в комбинация с етезевимаб (etesevimab), както и комбинирана терапия на Regeneron.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
dd преди 2 години
До 9, от миналата сряда съм със симптоми, следващия ден с темп. 38.5 до Петък сутринта и с яко главоболие. Събота и Неделя нищо. от Понеделник до сега 36.9 до 37.2 температура и леко главоболие.Жената още събота го приключи.Та сега като съм 7-8 ден яко ли ще мръ а?Освен сребърна вода с разни комбинациийки друго не вземам.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инвермектина се пие първите 5 дни,не повече,той спира репликацията на вируса,след това при темпратура ,което е много вероятно да се получи от остатъците на вируса-тоскикация и намесата на бактерия -се започва антибиотик и стероиди ,за да се предотврати общо възпаление и брохопневмония.Втория стадий на болестта се лекува като атипична пневмония.Строидите също така предпазват от цитокинов щорм.Витамини -през цялото време и всякакви народни противовъпалителни средства са добре дошли.
26
2
 
1
 
! Отговори
Гого преди 2 години
До До 18Ама ти си се нас.......ал.Грешно си почнал с антибиотици и витамини трябвало е с памперс.Има болест,стои в къщи 10 дни прави се на войвода после,тежка била болеста.
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РадоДа! А и много по скъпо от всички лекарства които вършат същата работа, ама ги забраниха, защото струват стотинки щото патентите са им изтекли.А и първо трябваше да си пробутат ваксините, щото там е голпямата парА. Ако ги нашокат на цялото население на земята.
24
2
 
1
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Ако успеят да го пуснат на пазара ще бъде нещо положително и значимо.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 21Само естествените ваксини стават.Но само ако са от правилната фирма! Която плаща добре на правителства и медии!И твоя интелект става! Също!
22
1
 
1
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Тъй! Файзер първо трябва да си шитне ваксините. И междувременно да поведе медийна война срещу конкуреннтите с ваксинините. Но тежка война имат и срещу всички възможни и доказано ефективни до сега терапевтични лекаства които струват стотинки. Не че и днес Файзър не може да изкара надеждно терапевтично лекарство, но в това да лекуваш само тези с проблеми от ковид няма бизнес, защото са невзрачна бройка. Друго си е да ваксинираш милиарди наред !
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До грижа за хоратаЗащото изкуствените антитела са като изкуствения ти интелект!За нищо не стават!
20
1
 
8
 
! Отговори
грижа за хората преди 2 години
Защо вместо осакатен вирус във ваксините не направиха изкуствени антитела? Разбрахме, че могат да ги направят за два часа. Ааааааа да, не е рентабилно да лекуваш 1 милион, по-добре да ваксинираш 4 милиарда.
19
3
 
2
 
! Отговори
COVID-19 преди 2 години
До До 9 = 18А подиграваше ли ми се преди това?
18
0
 
13
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Точно така се случи и при мен. 5 дни температура 38.5 - авирон, мултивитамини, капки вит.Д, цинк и магнезий - без промяна. Последващите 5 дни - първи антибиотик, до 10тия ден никаква промяна - перманентна 38.5, до 38.8. Хвана ме паниката, РЗИ зелен коридор за снимка - пневмония! Без кашлица, без нищо.. втори антибиотик, кортикостероид и чак тогава нормализирах постепенно. В началото на 30те си съм, ошашках се здраво и не бих се подиграл никога на тази болест. Всеки си носи кръста, пазете се.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не се съмнявайте!Това, дето го виждате зад самолетите изобщо не е конденз!Това е литий, с който Ви пръскат, за да ръсите глупости тук и после Слави да ги казва в шоуто Си!Ето защо Го избрахте!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15И 5G мрежите катализират заболявания, ковитоподобни!Правят го рептилите! За да Ни завладеят!Таковало си е онаковото! Да знайш!
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редовно пръскат срещу ковид от самолетите. Вижте следите от химията в небето.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой карал ли е КОВИД и всичките му тестове да са отрицателни, докато се докара до бронхопневмония, невъзможна за лекуване?
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продавам хапчета от белина или разтворим хидроксихлорин с вкус на лимонада. Регистрирайте своя интерес при Вашият личен лекар.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако и лекарството е като ваксините нЕма нужда.
11
4
 
6
 
! Отговори
Почти преди 2 години
нямам обоняние и вкус и то от години. Появява се епизодично и изчезва, влияе се от сезоните, особено студените, но почти е целогодишно. Перманентно болен от ковид?
10
5
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Продавам билки и помади против Пфайзер и Зенека последствия. Правя антиваксинални масажи. Бая за утеха. Телефонът ми го имате вече. Поздрав от пространството между Руската църква "Св. Сашо Невски" и замъкът на семейство Путини в Биариц. Днес бе добър ден с превалявания на Бил Гейтс дъждец, благодарение на който установих,че чудесата са възможни. Пръстите на краката ми са независими от волята на моят мозък. Мърдат странно и не мога да ги спра. Лудуват.
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе,молете се да сте от щастливците да го карате леко.Няма Ремдесевир,няма Ивермектин!Стоите заключени в къщи,лекуват ви по телефона и към 7-8ден обикновенно се изпада в паника,тогава К-19ви прави на кълцана наденица.