6 полезни добавки за вашето смути

Добавете щипка канела
30 апр 2021 21:55, Михаела Лазарова
3
6 полезни добавки за вашето смути
Снимка: istock

Смути напитките се превърнаха в любими на много хора. Според това как ги приготвяме, те могат да са едно здравословно допълнение към нашето хранене. Има разнообразни рецепти, които може да опитаме, но обичаме и да добавяме и по нещо от себе си. Вашите смути напитки какви билки и подправки съдържат? Вижте няколко идеи за повече вкус и здраве.

Куркума

Суперподправка, която е подходящо допълнение и към смутитата. Куркумата е мощен антиоксидант, смята се, че намалява възпаленията свързани с артрита, подобрява имунитета, намалява риска от рак, благоприятства функцията на мозъка и сърцето.

Босилек

Чудесен не само за приготвянето на пици и песто, босилекът е добро допълнение към здравословните смутита. Действа благоприятно на кожата, бъбреците, спомага за елиминирането на токсините от тялото. Хубавото е, че може да го отглеждате и в саксия. Тук може да прочетете и за ползите от босилековите семена. 

Канела

Уханната подправка подобрява метаболизма, имунитета, помага в контрола на кръвната захар, регулира перисталтиката, стимулира мозъчното и сърдечно здраве, съдържа желязо, калций.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Най-важната преди 2 години
Рикия
1
2
 
2
 
! Отговори
Бати Секу преди 2 години
Да не забравите и порция,, мъжко млЕко", моля...! Дава неповторим вкус, и е полезноооооо... Ооохх дааааа...