5 знака, че се нуждаете от спорт

Обездвижването е по-големият враг на ставите
10
5 знака, че се нуждаете от спорт
Снимка: istock

Движението е част от здравословния начин на живот. В днешно време е все по-трудно да намерим достатъчно време и мотивация, за да се движим. Работата на много хора е свързана с продължително седене на бюро, а в комбинация с останалите ангажименти и задължения в ежедневието е все по-трудно да откъснем малко време за себе си, в което да се движим.

Когато обездвижването се натрупва, то оказва влияние не само върху теглото ни, което е най-забележимият признак на заседнал начин на живот. Обездвижването се отразява на целия организъм, като това предизвиква някои неочаквани симптоми.

Кои са неочакваните признаци, че не се движите достатъчно?

Подпухнали очи

Заседналият начин на живот засяга един от основните фактори, влияещи върху здравето и това е водата в тялото. Подутите очи и клепачи подсказват, че продължителното седене и обездвижване вероятно е предизвикало задръжка на излишни течности в организма. Това затормозява работата на бъбреците и влошава тяхната детоксикираща функция. Нарушават се редица цикли в тялото. Повишеното количество течности в организма може да повиши и кръвното налягане, затруднявайки работата на сърцето. Движението спомага за отвеждане на излишните течности.

Запек

Редовното изхождане зависи от движението. Колкото повече се упражнявате, тренирате, ходите пеша, толкова по-ускорени ще са и движенията на червата. Ежедневните тренировки спомагат храната да се придвижи бързо към дебелото черво. Освен това редовните упражнения и начин на живот, изпълнен с движение спомага и за отвеждането на водата от тялото, което също има отношение към облекчаването на запека.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


10
Още по темата: кожаотслабванезапек
Още от Здраве
6 полезни добавки за вашето смути
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Живо тегло преди 1 седмица
Изглеждате като министъра на спорта и транспорта.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Знак номер три - качвате се на кантара и отказвате да повярвате на числата, които виждате.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Знак номер две - тръгвате занякъде и установявате, че шкембето ви е стигнало целта пет минути преди вие да пристигнете.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Знак номер едно - опитвате се да излезете през входната врата и се заклещвате на вратата, без да можете да минете. Мислите известно време дали вратата внезапно не се е стеснила или вие сте увеличили лекичко обема и стигате до извода, че може би имате нужда от малко спорт.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поглеждаш надолу, и си ви даш корема вместо краката.
2
3
 
6
 
! Отговори
Леле! преди 1 седмица
До Анонимен 1

Трай, не думай!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И още един знак - изморявате се по време на секс.