Как да намалите консумацията на газирано?

Избягвайте да огладнявате много
30 май 2021 23:15, Михаела Лазарова
33
Как да намалите консумацията на газирано?
Снимка: istock

Обичате ли газирани напитки? Ако често ги консумирате и сте от тези, които искате да намалите консумацията им, вероятно се чудите какво може да ви помогне. А може би сте от онези, които имат намерение да си пият газирано, колкото им се иска.

Е, може би не знаете, че редовната консумация на газирани напитки допринася за покачване на излишните килограми, според някои проучвания се свързва и с развитието на хронични заболявания, като диабет тип 2, сърдечни заболявания, рак. Може да допринесе за чернодробни проблеми, разваля зъбите, влошава състоянието на кожата, води до спад в енергийните нива. Кои малки стъпки могат да ви помогнат да редуцирате консумацията на газирани напитки, вижте в следващите редове.

Пийте повече вода

В някои случаи необходимостта да пийнем нещо газирано не се дължи на жажда. Вместо да прибягвате към тези напитки, опитайте първо с вода. Ако не ви харесва вкусът ѝ, добавете малко сок от лимон, свежи плодове. Водата е чудесна за утоляване на жаждата и за хидратиране.

Изберете здравословен заместител на сладкишите

Гладът за захар е много често срещан и в някои случаи силното желание за пиене на газирана напитка, която е подсладена и има различни вкусове, може да ни подсказва, че тялото ни има нужда от нещо сладко. Ананас, манго, грозде, фурми или други по-захарни плодове, кисело мляко с парченца свеж плод, са вкусни и полезни за здравето, залъгващи глада за сладкиши и начин да намалите консумацията на газирани напитки. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лесния начин да спреш да употребяваш нещо (независимо какво) е просто, като спреш да си го купуваш от магазина. Обръщаш главата и подминаваш щанда-това е. Всичко друго са глупости и оправдания.
16
0
 
2
 
! Отговори
много лесно преди 2 години
Имигрирате в Коста Рика, и вместо швепс лимон имаш пресен лимон, вместо Фанта портокал имаш пресни портокали колкото щеш. Маракуя, кокос и спираш газираното.
15
0
 
0
 
! Отговори
Силно Притеснен преди 2 години
Знам че газираното е вредно, ама чрния хайвер , най ми е хубав със шампанско, сега и него ли да спра...
14
0
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Аз газирано и сладко не приемам, но напоследък нещо зех да прекалявам с коката сякаш.
13
0
 
0
 
! Отговори
БайКольо преди 2 години
Такова не дори не пробвам
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11Сърцето, черния ти дроб, бъбрецоте, ставоте, гръбнака ...
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пия Schweppes limon и го дегазиравам ръчно. Хубав е дори дегизиран.
10
1
 
1
 
! Отговори
Alb iv 11g f s xot. преди 2 години
Yraaaa al ka vyyyyrrrr..,,
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'консумация на газирани напитки допринася за покачване на излишните килограми' -------- Кой ще ми каже че кг-те ми са излишни? Туй все едно някои да влезе у нас без да го каня и да почне да цъка с език 'туй не ми харесва, онуй ти пречи на фън шуйто'. Бой и на улицата с такива особено ако имат дипломи да бъдат такива като лекарите.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да го намалим - ми пробвайте да пиете по-малко. Как да го спрете - пробвайте да не пиете. А ако проблема ви е захарта - има толкова много видове безалкохолно без захар, че свят да ви се завие.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газираното не е проблема. Онова сладководни взето е.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пийте вода! Просто си вземете една филтрираща кана и пийте на воля.
5
0
 
4
 
! Отговори
do 5 преди 2 години
Какво общо има моят пост с твоя отговор не разбрах само? Това че пиеш газирано не значи че трябва да си дебел. Просто казвам че статията е напълно безсмислена
4
7
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Ами ти намали ли употребата на цигари или алкохол? А употребата на интернет? Пия ежедневно по околи 1 литър газирано от много години насам. Не съм дебел, здравословно засега нямам отклонения...според изследванията ми. Не е добре, но е зависимост, която не виждам да ми пречи и затова не я и контролирам.
3
2
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Газираността не е само от един тип. Както и алкохола носи различна концентрация. За съхранение на здравето при употребата и на двете напитки трябва да редуцирате. Намалете газираността с дадено количество захар. Намалете алкохола с дадено количество минерална вода. Приятно пийване. Газираната минерална водица и качественият алкохол са полезни за човешйото здраве. Наздраве!
2
0
 
7
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Каква *** новина..... В потрес съм... Как да намалите консумацията на газирано?Еми просто е, просто пийте по малко газирано!! да не сте морски свинчета че да нямате контрол върху себе си... ужас...Каква статия все едно е ядрена физика..
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като го намалите.