Кои етерични масла заздравяват веждите

Има някои етерични масла, които имат положителен ефект върху растежа на веждите
37
Кои етерични масла заздравяват веждите
Снимка: istock

Гъстите и добре оформени вежди са модна тенденция, която не стихва за поредна година. Проблемът обаче за много жени е бавният или почти никакъв растеж на косъмчетата на веждите, така че да могат да ги оформят според тренда.

Веждите помагат на лицето да изглежда по-изразително. Те подчертават не само изражението, но и грима, прическата, яркостта и изразителността на очите. Тънките вежди са демоде, но тъй като през предходните десетилетия те бяха модерни, много жени страдат от липса на растеж на косми на местата, където те упорито са били скубани.

Как да подпомогнете растежа на веждите си? С помощта на природата, разбира се. Има някои етерични масла, които имат положителен ефект върху растежа на веждите. Те активират космените фоликули, подхранват в дълбочина и стимулират бързия растеж, както и обновяването на космите на веждите.

Кои са най-добрите етерични масла за растеж на веждите?

Рициново масло

Рициновото масло е едно от най-ефективните за растеж на косми въобще. То е подходящ активатор на растежа не само на космите на веждите, но и на косата и миглите. Използва се и при косопад. Чудесен източник е на омега-6 мастни киселини, които проникват в корените на косъма, подобряват кръвообращението, подхранват фоликула на косъма и активират растежа му. Масажирайте веждите с няколко капки рициново масло всяка вечер по 20 минути. След това оставете да действа за още половин час. Измийте с топла вода.

Кокосово масло

Кокосовото масло е прекрасна съставка за растеж на косата и веждите. То намалява загубата на протеини, от които космите се нуждаят, за да растат. Прави космите по-силни и устойчиви. Активира и ускорява растежа им. Потопете памучен тампон в разтопено кокосово масло и масажирайте веждите в продължение на няколко минути. Оставете маслото да действа за през нощта. На сутринта измийте с хладка вода.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега излиза, че е модерно да си решите веждите. :D Шегата настрана със скилидки чесън се търкат местата над слепоочията при хора с оплешивяване и поникват нови косъмчета. Вероятно ще се подхранят фоликулите на косъмчетата при веждите със скилидки чесън. Една позната преди 2г. имаше трайно оголване зад ушите и челото. Лекарите бяха казали, че е от силен стрес. Жената започна да търка през 3 дни оголените участъци с чесън и сега си има коса. Дори носи хваната на конска опашка косата си.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малееееееее, това е МатаКосмата.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои етерични масла заздравяват веждите---------Мише много си закъсняла. Вежди Рашидов се отказва от място в листите на ГЕРБ
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокосовото и рициновото масло изобщо не са етерични.
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ще да е най-безумната статия в сайта, а конкуренцията е жестока!
1
0
 
1
 
! Отговори
А пък преди 2 години
Гайтан Веждю войвода излезе от козметичния салон порядъчно оскубан и епилиран.