Шамима Бегум: Мога ли да се прибера у дома, много ви моля?

Тя казва, че е била само глупаво дете, когато е заминала за Сирия
17 юни 2021 22:00, Нели Христова
65
Шамима Бегум: Мога ли да се прибера у дома, много ви моля?

Бившата булка на ИДИЛ Шамима Бегум заяви, че е била просто "глупаво дете", когато е тръгнала към Сирия, за да се присъедини към групировката и сега иска да помогне за възстановяването на други бивши терористични новобранци.

В интервю за нов документален филм от затворническия лагер "Ал-Рож" в Сирия, където тя все още пребивава, Бегум казва: "Не бях терорист. Мисля, че бях просто тъпо дете, което направи една грешка. Аз лично не мисля, че не ми трябва реабилитация, но бих искал да помогна на други хора да бъдат реабилитирани. Бих искал да помогна."

За първите си интервюта, в които сякаш не се разкайва за стореното, тя споделя: "Хората трябва да ме разберат, че по онова време, когато давах тези интервюта, тъкмо бях осъзнала, че съм на бойното поле, бях загубила две деца и се страхувах от жените в лагера, защото бях чувала за много убийства."

21-годишното момиче, облечено в дънки и шапка, разговаря с режисьора Андрю Друри за телевизионното му шоу Danger Zone.

"Нося тези дрехи и не нося хиджаб, защото това ме прави щастлива", споделя тя. "И всичко в този лагер, което ме прави щастлива, е като спасител."

Запитана какво ще каже на хората в Обединеното кралство, Бегум отговоря: "Мога ли да се прибера у дома, много ви моля?"

Девойката напуска Великобритания с две свои съученички през февруари 2015 г. Едва на 15 години Бегум и нейните приятелки се качват на самолет на Turkish Airlines от Гетуик до Истанбул, преди да преминат в Сирия.

Тя е живяла под управлението на ИДИЛ повече от три години, омъжила се е за холандски боец, за когото се смята, че е държана в друг затвор в Сирия. Бегум става майка на три деца, но всички те умират. Понастоящем тя не може да пътува до Обединеното кралство, след като британското й гражданство беше отнето, а съдът блокира завръщането й, позовавайки се на опасения за сигурността.

Друри, който снима документални филми от военни зони и други враждебни среди за Netflix, заяви след срещата с Бегум, че вярва, че трябва да й бъде позволено да се върне във Великобритания, за да бъде изправен пред съда.

Той каза: "Щяхме да се сбогуваме и не знаех протокола, защото имайте предвид, че тя е там като терористка. Отидох да й стисна ръката, а тя започна да плаче и ми каза: "Мога ли да ви прегърна?" Това момиче е уязвимо 21-годишно дете, което направи нещо невероятно глупаво. Това беше детска грешка от 15-годишно дете."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
41
 
! Отговори
Ревльото преди 2 години
Уааауууу, поне час ревах, като прочетох статията. Тръгнала да става терорист, но видиш ли врътнаха кранчето на тези демони, и сега гладът ги кара в обратната посока . Ако не беше трагедия , щеше да е комедия . Да дойде в БГ, да се обърне към БХК, тук раздават паспорти на кьораво и сакато , и пак в Лондон . Аман от навлеци , кога избиваха мирното население на Сирия , бяха супер, ама сега...
25
0
 
30
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Май тази *булка* лъже - опитайте да качите две деца на самолет до Турция , или която и да е Държава - просто ей така - без документи .
24
2
 
0
 
! Отговори
Barba Ganios преди 2 години
До Barba Ganiosi ne izpitvala jal kam jertvite !!!
23
2
 
1
 
! Отговори
Barba Ganios преди 2 години
...az do sega na sam chul isliama da se otricha i da zakleimiava radikalnia takav !!! Ako vaobshte moje da se tvardi ,che isliama ne e voinstvena i radikalna religia ?!!! Kolkoto do tazi ...neia Gospod ...ili neinia Alah dostatachno ia e nakazal sas smartta na trite i detsa !!! Za postapkite si,chovek triabva da nosi otgovornost ....malka i glupava bila ...ama 3 detsa e natvakala nabarzo ....dano da i e uvriala glavata ....ama nadali ?!!?!! Pomnia i che v nachaloto kazvashe ,che ne sazjaliava i
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разчуствах се. Хайде, дайте и още един шанс..
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хедшот и но проблем, а после може и да я транжират за органи за да има някаква полза от нея
20
1
 
33
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Не, не се прибирай ! Стой си при главорезите. Искаш ислямизъм, ама ревеш за западна цивилизация. Е, не става. Не може мечът докрая и душата в рая.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да действа както е по план "Шамина Бегом" и право у дома
18
2
 
24
 
! Отговори
Бегай мо утайко преди 2 години
Иска да дойде и да ражда терористи
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начесала се едно хубаво, после - *** моля да си дойда. Хахаха. Бетер Пенка Общата.
16
1
 
11
 
! Отговори
No преди 2 години
Absolutely Not. Never, ever. Муслимската "девойка" НИКОГА няма да бъде допусната до територията на Острова, а ако влезе нелегално, ще лъска наровете на муслимските пандели, след което ще бъде депортирана. На муслиман НИКОГА да нямаш вяра. Те са като франсетата - днес е с тебе, а утре такъв куpвенски номер може да ти изиграе, че да се чудиш откъде ти е дошло.
15
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че тя си е у дома, какво повече иска?
14
0
 
45
 
! Отговори
Анимал Планет преди 2 години
Хич не ги жалете . Имали са пленници слуги, които са пребивали всеки ден и са се гаврили с тях. Тая съвсем не е толкова невинна на каквато се прави. Участвала е в женски патрули из завладените градове и когато са видели жена която не е омоттана с чаршафите по законите на Шериата и са я пребивали с камъни ... Всичко това и разкази на свидетели показаха в първите репортажи за заловените булки на ИДИЛ.... Сега говорят само колко са били невинни. Някой ги иска отново в Европа ... Кой ли ?
13
0
 
34
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Отнемането на гражданство на имигранти дори от второ и трето поколение трябва да стане норма при нелоялно поведение!Особено за мюс*литата!
12
0
 
28
 
! Отговори
77 преди 2 години
Тази статия с Гугъл-преводач ли сте я превеждали, че се обърках ТЯ ли е или ТОЙ. Режисьора и той ли е ТЯ? Холандският боец и той стана ТЯ.......
11
0
 
36
 
! Отговори
Крокодилски сълзи преди 2 години
А когато нейният... ъ-ъ, осеменител и другите главорези съсипваха Сирия и убиваха наред, това същество много се радваше, нали? Ама откакто палачинката пльосна на пода, все хленчи да си я вземат обратно в Британско, където и без това гъмжи от гадинки като нея и имами-джихадисти, които ги насъскват. Да изгние в лагерите, друго не е заслужила.
10
0
 
19
 
! Отговори
Пророчица преди 2 години
"Бившата булка" - новият сценарий, който догодина ще сречели Оскар. Ще ви издам малко от него. Шамима в килията, гледа с празен поглед и отронва: "Не бях терорист..." Кратки кадри на бойни действия, после пак тя, но с малко живец в очите: "Нося тези дрехи и не нося хиджаб, защото това ме прави щастлива". Следва 1.5 ч. екшън, бомби, страдащи жени и умиращи деца. Накрая пак Шамима, която плаче: "Мога ли да се върна у дома, много ви моля?" Накрая ЕСПЧ се произнася: Тя беше просто глууупаво дете!"
9
0
 
4
 
! Отговори
БГ съдия преди 2 години
Уу, че си прррозта ..... извади си медицинска бележка че си тежко болна ... и готово .
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе има грешки и грешки, едно е да изпушиш една ганджа и да те хванат, съвсем друго е да се превърнеш в главорезТака че, да помага на жените от лагера
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименКой създаде ИДИЛ?В интернет все още може да се намери снимката на сенатор Маккейн,обявения посмъртно за Герой на САЩ, Ал Багдади и цялото висше ръководство на ИДИЛ с надпис - Сенатора Маккейн договаря с бунтовници мирните отношения в региона.И веднага след посещението му някой "изненадващо" спонсорира точно тия фанатици с пари и оръжие и те си завладяха половин Сирия и разпратиха камикадзета из цяла Европа а исламизирани бежанци заляха Европейския съюз... СлучаЕност ? Надали.