Защо мъжете политици си свалят ризата при ваксинация срещу COVID-19?

Дълго време това е тема в социалните мрежи
18 юни 2021 21:35, Нели Христова
79
Защо мъжете политици си свалят ризата при ваксинация срещу COVID-19?
Снимка: БГНЕС

След чудодейното изобретение на ваксината срещу COVID-19 бе направено и второ откритие - мъжете политици много обичат да си свалят ризите за снимка, когато получават дозите си. Във Великобритания е по-вероятно да намерите консервативен депутат с голи гърди, отколкото лейбърист.

В международен план има фини вариации: френските министри обичат да придържат сваления си ръкав върху откритото си зърно, докато с гордост излагат огромни бицепси и благородни плещи. Техният министър на финансите, Оливие Веран, по-специално изглежда така, сякаш е изненадан, излизайки от банята, от горещ доставчик в началото на порнофилма от 80-те години, пишат от The Guardian.

В Гърция и Украйна директивата за сваляне на ризите дойде от самия връх: гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис и украинският президент Владимир Зеленски изключително бързо свалиха дрехите си, като първия получи дозата си през януари, а втория с усмивка гледаше иглата в рамото си.

Разбира се, възможно е никой от тези мъже да не е знаел как да се облече за случая. Един доброволец за ваксинация в Овал, един от центровете близо до парламента, обяснява: "Иглата трябва да влезе точно в средата на делтоидния мускул, който е два пръста под раменната кост." Малко мъже биха могли да вдигнат ризата си толкова високо, независимо в каква форма са ръцете им.

Въпреки това доброволецът, който не желае да бъде посочен, не се радва много на мъжете, които пристигат облечени в тясна бяла риза на път за работа. "Не е само, че ще трябва да я свалите, но освен това може да кървите. Идиот."

И все пак, след толкова напреднала програмата за ваксинация, всички политици би трябвало да знаят какво ще включва получаването на дозата.

Но снимката с голи гърди в Уестминстър може да бъде проследена чак до 2012 г., когато Дан Поултър, министър на здравеопазването, получи доза от ваксина срещу грип, с две ясно дефинирани голи гърди и показ на почти приятно самодоволство. Ако изражението на лицето му не е достатъчно доказателство, че той се е свалил ризата си умишлено, имайте предвид, че той е лекар. Има много малък шанс да не знае как се правят инжекции.

Има ли някаква по-дълбока политическа символика?

Владимир Путин обича да показва голите си гърди, докато язди кон или до тигров килим, когато настроението го предполага. А Матео Салвини, италианският евроскептик, позира полугол в леглото, изглеждайки изключително горд от себе си.

"Въпросът е защо тези лидери намират мъжкото сексуализирано представяне за полезно в политическо отношение? Най-добрият отговор, който съм чувал, е, че мъжествеността не се отнася само до властта над жените, а и до предаването на вашата власт над другите мъже", обяснява д-р Люк Купър, автор на книга за европейската десница "Авторитарна зараза".

Интересното е, че тези обичайни натуристи и изобщо твърдодесните изведнъж станаха много скромни, когато ставаше въпрос за тяхната доза на ваксината срещу COVID-19. Путин се ваксинира без присъстващи фотографи, унгарецът Виктор Орбан беше облечен в бяла тениска, скромно навита, за да разкрие не повече от малко рамо, бразилецът Жаир Болсонаро, разбира се, имаше много по-важни неща, за които трябва да се притеснява, като например дали ваксинацията може да превърне хората в крокодили.

Показването на гръд като символ за мъжественост работи само за истинския мъж, когато е или напълно неоснователно (Путин), или напълно фриволно (Борис Джонсън, който плува в морето само по шорти, преди среща на Г-7. "Това напомня на Салвини", отбелязва Купър. "Много привилегирован образ, показващ, че той не трябва да попълва определени регистри на мъжественост, за да бъде все още възприеман като топ момче."

Следователно свалянето на ризата по "здрава причина", с разположени под най-добрия ъгъл бицепси - това е по-скоро центристки жест: никой не се опитва да доминира токсично, показвайки сурова физика. Това е по-скоро интересен опит да се моделира общественото здраве.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само страхливците се ваксинират. Нещо което не може да те убие, те прави по-силен.Никого няма да се ваксинирам с отрова за политици!
12
0
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
И аэ не знам вече от къде съм. Ама энам, че съм прецакан. И шсе раэправям с виновниците,' кат дойде време
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До MaйMyнaтaТи да не си от екипа, monkey?
10
1
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Защото мъжете политици, не са мъже, а са жени под прикритие!!До кога да ви светим, човеци наивни
9
3
 
0
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Платнена инжекция?
8
0
 
14
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Толкова много думи, с които е казано...нищо.
7
0
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Улучи десетката ха ха
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересна статия
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я обяснете, Министерството на Истината вече напълно забрани да се коментира за оскърбително фалшивите вацинации на политиците ли? Ако напиша сега за Нетаняху и как съвсем истински и без никаква очевидна измама се вацинира, ще ме изтриете ли
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото ги е срам да си свалят гащите.
3
1
 
16
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Днес.бг, скоро да очаквам за пластичната операция на Преслава новина??????
2
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че нашите политици не го правят, че не ми се гледат шкембета по медиите.
1
5
 
16
 
! Отговори
ДРЪН-ДРЪН ТА ПЛЯС! преди 2 години
Ако щат на челна стойка да застанат, салто мортале да направят, всичко е за париии!!!