Къде литър бензин струва 1,6 цента, добре ли е да зареждате в Гърция, Сърбия?

Къде е най-скъп и къде най-евтин бензинът?
21 юни 2021 07:08, Елка Василева
72
Къде литър бензин струва 1,6 цента, добре ли е да зареждате в Гърция, Сърбия?
Снимка: архив, БГНЕС

Лятото, макар да не личи кой знае колко, дойде, постепенно отпадат забраните и усложенията заради COVID-19, и най-после отново можем да пътуваме. А има ли по-голямо удоволствие от пътуването с автомобил, когато имаш свободата във всеки момент да промениш плановете си и да свърнеш към някое интересно, непредвидено място? Трябва само да имаш достатъчно гориво, разбира се. И да си осведомен какви са цените в различните държави, защото разминаванията дори в рамките на две съседни страни могат да са много сериозни, и да ви изненадат неприятно.

България - най-евтино в ЕС...
Със средна цена от 1.04 евро за литър А95 (17 юни), България има най-евтиния бензин в Европейския съюз, като изпреварва Румъния с разлика от 10 цента за литър. За отбелязване е обаче, че в повечето европейски страни има доста конкурентно ценообразуване между отделните търговци и дори между отделните бензиностанции на една и съща търговска верига. У нас цените на големите вериги са заковани и в удивителен синхрон една с друга.

Вижте галерията на Automedia
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: ценибензиневтинскъп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
37
 
! Отговори
Ум нема преди 2 години
Как ще твърдиш че в България бил най евтин бензина, като имаме най-ниските средни заплати от всички държави в ЕС.Поне го отбележете в статията този факт.Средно с една заплата най малко бензин българина може да си купи
2
4
 
24
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 2 години
То и цените на олиото са в синхрон-Диви Монополисти заедно с Властта скубят бедняците наречени бг граждани!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България няма Shell,Texaco,Gulf.