Полезни алтернативи на кафето сутрин

С какво да заменим кофеина
22 юни 2021 19:30, Илияна Николова
7
Полезни алтернативи на кафето сутрин
Снимка: istock

Кафето е страст за милиони хора. То е вълшебството, което с аромата и прекрасния си вкус ни събужда рано сутрин, дава ни енергия, а през деня ни помага да сме бодри и съсредоточени. Любителите на кафето трудно биха го заменили с нещо друго, просто защото няма вкус и аромат, които да могат да заместят тази магия.

Прекаляването с кафето обаче е вредно за здравето. Кофеинът е стимулант, който въздейства на нервната система, сърдечносъдовата система, храносмилането и баланса на полезните бактерии в червата. Твърде много кофеин означава прекалено много главоболия в здравословен смисъл.
 
Но как да се събудите сутрин без кафе? Какво може да ви ободри? Какво може да ви даде онази енергия и тласък на деня, от които имате нужда след като се събудите от сън?
 
Ето няколко напитки, които могат спокойно да заместят кафето, защото дават много енергия. Като вкус и мирис са безкрайно различни от него, разбира се, но могат да ви направят бодри през целия ден.
 
Чай матча
 
Матча е вид японски зелен чай на прах, който е пълен с антиоксиданти и дава много енергия. Благодарение на високото съдържание на аминокиселината L-теанин в състава си, матча има свойството да ободрява, да подобрява настроението, да подпомага мисловната дейност и паметта.
 
Зелен чай
 
Зеленият чай е прекрасен заместител на кафето. Той носи бодрост и енергия през целия ден. Освен това е много полезен в превенцията на редица опасни заболявания, включително някои видове рак. Зеленият чай подпомага работата на сърдечносъдовата система, като помага за намаляване на холестерола. Полезен е и в превенцията на диабет тип 2.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сутрин като думна една бира и до обед съм на кукуряк
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полезна алтернатива е двойно кафе
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това със зеления чай е пълна лъжа. По три зелени чая пия на ден и по никакъв начин не ме ободряват.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой пък нарочни кафето сега?Вредно е само за хипертониците, какво плаши те хората?
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Немой се пука бре Душо кафето не чак толкова зле влияе добре на сърцето убавиже златнна