За какво е полезно маслото от шипки

Маслото от шипка е богато на витамините А и С
5
За какво е полезно маслото от шипки
Снимка: istock

Правилната и здравословна рутина за кожата е една от рецептите за красота и здраве. Тя трябва да включва добра хидратация, подхранване и балансиране на кожата. На пазара има толкова много продукти, предлагащи грижа за кожата, но има начин да улесните решението си и да се спрете на един прекрасен природен продукт – маслото от шипка.

Шипковото масло има много ползи за кожата, но и не само. То е здравословен избор, който има свойството да подхранва и хидратира в дълбочина.

То дължи качествата си на активните вещества, намиращи се в шипката, а именно линолова киселина, гама-линолова киселина, палмитинова киселина и олеинова киселина, които имат доказани полезни свойства за кожата, пише healthline.com.

Заради наличието на тези киселини в състава си, шипковото масло е полезно не само за кожата, но и за други части на тялото. То може да се окаже полезно в облекчаването на болки в ставите.

Проучване от 2008 година констатира, че шипковото масло може да намали болката при артрит и други възпаления по ставите, като се прилага локално.

Шипковото масло кара кожата ви да сияе. То връща жизнеността и стимулира еластичността на кожата. Хидратира я в дълбочина и това го прави прекрасна алтернатива на овлажняващите кремове и лосиони.

Маслото от шипка е богато на витамините А и С, които са мощни антиоксиданти и имат изявено антистареещо действие.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: кожашипкивитамин С
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За смазване на скърцащи панти става ли?
2
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
За смазване пружинката на дървени щипки...
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е. Личен опит. Премахна петна от лицето.