6 грешки с шампоана, които предизвикват косопад

Използвате един и същ шампоан постоянно
Обновена: 5 юли 2021 22:33 | 5 юли 2021 22:32, Михаела Лазарова
12
6 грешки с шампоана, които предизвикват косопад
Снимка: istock

Всички използваме шампоан, защото всички измиваме косата си, някои по-често, други по-рядко в зависимост от предпочитанията си и особеностите на косата. Може би не се замисляте често, но и при употребата на шампоан могат да се допуснат грешки. Тези на пръв поглед невинни грешки могат да предизвикат косопад и да увредят косата. Кои са те?

Ползвате шампоан прекалено често или обратното

Както прекалено честата, така и твърде рядката употреба на шампоан може да предизвика косопад. При често измиване скалпът може да е раздразнен, сух, да се появи зачервяване, възпаление и лющене. Всички тези смущения в кожата на главата влияят върху космените фоликули и могат да предизвикат ускорен косопад.

Твърде рядкото миене също създава условия за раздразнение, тъй като позволява натрупване на пот, себум, мъртви кожни клетки и други нечистотии, които също дразнят кожата на главата и увреждат косъма.

Използвате сух шампоан прекалено често

Сухият шампоан не измива косата. Той само попива и поглъща излишния себум, като оставя косата по-суха и привидно чиста. Сухият шампоан обаче не премахва отпадъчните наслоявания по кожата и косата. Това я отслабва и може да предизвика косопад.

Не намокряте косата си достатъчно

Не бъдете нетърпеливи под душа и се старайте да намокрите добре цялата коса до кожата на главата. Така по-лесно ще разпространите шампоана навсякъде, по-лесно и ще го отмиете. За да може шампоанът да действа правилно, косата трябва да е изцяло и добре намокрена.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако имаш много мазна коса и през ден оставаш длъжен да си миеш косата не си струва но трябва да я поддържаш и да е през два дена
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къпете се, бе, хора, къпете се.
2
1
 
11
 
! Отговори
Ммм преди 2 години
Демек не използвайте шампоан. Колкото по-малко го използвате, толкова повече коса ще имате. Тайната е в състваките.
1
2
 
12
 
! Отговори
Ристу преди 2 години
Много неточна статия. Целият текст е "миете си косата - ама не трябва да е често и не трябва да е рядко." Е, добре, аджеба, кажете колко е често и колко е рядко! Това, дето сте написали е вятър работа и празни приказки.