Свежи храни и напитки за красива кожа през лятото

Хапвайте ананас
0
Свежи храни и напитки за красива кожа през лятото
Снимка: istock

Лятото съвсем естествено ни кани да променим своя начин на хранене. Избираме леките салати, рибата, по-малко мазните меса, морските дарове. Вкусни, помагащи ни да останем в добра форма, но и чудесни храни за нашата кожа. Нашият режим на хранене оказва влияние върху кожата на клетъчно ниво. Ако искаме да я запазим здрава и красива и през лятото, е важно да добавим някои храни към менюто си. Вижте кои са.

Свеж ананас

Още един полезен плод, който ще ви помогне да имате красива кожа през лятото и по-малко мастни натрупвания, е свежият ананас. Той съдържа добри количества калий, калций, витамини С, А, В4 и други важни хранителни елементи. Ананасът е богат и на бромелаин, за който е известно, че се бори с възпаленията в тялото.

Кокосова вода

В летните горещини обичаме да се разхлаждаме със свежи напитки, които обикновено са газирани, имат много захар, изкуствени подсладители, оцветители. Всички те не ни носят почти никакви хранителни стойности, но повече калории. Този тип напитки са вредни за здравето и красотата на кожата. От друга страна, бихме могли да ги заменим със свежа вода или кокосова. Кокосовата вода е богата на електролити и хидратира кожата отвътре навън. Повече за нейните ползи вижте тук

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: кожаплодовебръчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари