5 навика, които ускоряват появата на бръчки

Ако не се храните здравословно, това също е силен фактор
2
5 навика, които ускоряват появата на бръчки
Снимка: istock

Колкото и добре да се грижим за кожата си, не можем да се преборим с остаряването. Стареенето на кожата е естествен процес, който засяга не само нея, а цялото ни тяло, колкото и да не ни харесва. Онова, което можем да направим обаче, е да се опитаме да противодействаме на стареенето, като го забавим максимално. Има някои неща в ежедневието ни, за които не си даваме сметка, че спомагат за ускоряването на появата на бръчки. Знаейки кои са те, можем да направим съзнателен избор да ги избягваме, за да минимизираме вероятността бръчките да се появят рано по лицето ни.

Кои са изненадващите навици, които ускоряват появата на бръчки?

Повтарящи се лицеви мимики

Някои хора имат много изразителни мимики. Докато говорят, те дори преекспонират мимиките на лицето си, за да подчертаят емоционално онова, за което говорят. Това от една страна е прекрасно,, но от друга повишава риска от ранна поява на бръчки. Особено опасни в този смисъл са повтарящите се мимики, които правите най-често и дълготрайно. Те оставят дълбоки бръчки по кожата.

Начинът, по който премахвате грима си

Премахването на грима може също да остави бръчки, ако се прави агресивно. Търкането, опъването, триенето на кожата с кърпички или тампони, създава условия за нарушаване на нейните влакна и разкъсване на колаген. Това се случва особено в зоната с по-тънка и нежна кожа, каквато е тази около клепачите.

Не използвате слънцезащитен крем

Слънчевите лъчи са един от виновниците за ранна поява на бръчки. Те ускоряват процесите на стареене. Ако забравяте да прилагате редовно слънцезащитен крем, започнете да го включвате в рутината си за красота.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Най-много за бръчките допринася пиенето на вода! Няма човек, който да е пил вода, и който да не е получил бръчки!