Кои са едни от най-полезните мазнини за кожата?

Хапвайте авокадо
12 юли 2021 23:45, Михаела Лазарова
5
Кои са едни от най-полезните мазнини за кожата?
Снимка: istock

Когато чуем мазнини, веднага си представяме нещо вредно, калорично. Важно е да правим разлика между онези мазнини, които вредят на здравето ни и полезните източници, които ако консумираме умерено може да се радваме на добро здраве и красива кожа.

Защо мазнините са толкова важни за кожата ни? Истината е, че се съдържат в редица козметични продукти в грижа за кожата. Едни от най-полезните източници на мазнини са какаово масло, масло от карите, масло от авокадо, орехи, бадеми. Те спомагат за укрепване на защитната липидна бариера на кожата.

Всички тези масла са богати на флавоноиди, полифеноли, антиоксиданти, витамини, минерали. Тъй като храним кожата си не само външно, но и вътрешно, е важно да обогатим менюто си с полезни храни, богати на мазнини, като сусамов тахан, кисело мляко, ленено семе. Вижте още 4 незаменими източника на мазнини за красива кожа.

Омега-3 мастни киселини

Въпреки че те са известни с това, че са полезни за здравето на мозъка, сърцето, метаболизма, омега-3 са едни от най-важните за здравето и красотата на кожата. Доказано е, че когато приемаме достатъчно от тях, нашата кожа е много по-добре хидратирана, гладка е и се забавя появата на нови бръчки. Омега-3 може да си набавите чрез консумацията на ядки, риба, морски дарове, месо, семена от чиа и други.

Кокосово масло

Подхранва кожата външно и вътрешно и определено е любимо на някои дами, които винаги намират начин да го включат в менюто си или домашните грижи за кожата. То е богато на витамини Е, А, D, бета-каротин, магнезий, антиоксиданти. Препоръчва се кокосовата мазнина да бъде нерафинирана.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Вазелин у Симитли :)))
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ммммм... аз мога да ги назова тези мазнини и то по-специално за женската кожа, но след 2 минути ще изтрият коментара ми.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости ,купувате си рибено масло от аптеката, което е полезно и необходимо за организма, особено за децата и готово. И не всички риби съдържат полезни мазнини, рибеното масло се извлича от определен вид риба, а не от каква да е.
1
2
 
1
 
! Отговори
Алтер преди 2 години
Бадемово олио е най - добро.