Как да слушате тялото си за повече здраве?

Обърнете внимание на хранителните си навици
23 юли 2021 20:34, Михаела Лазарова
0
Как да слушате тялото си за повече здраве?
Снимка: Istock

Много често приемаме своето тяло за даденост. Има моменти, в които забравяме да се грижим добре за него и не обръщаме внимание на сигналите, които то ни дава. Да слушаме тялото си е важно, защото така подобряваме това, което не е наред. Как да слушате вашето тяло?

Обърнете внимание на стреса

Стресът може да окаже огромно влияние върху вашето здраве. Най-големите генератори на ежедневен стрес са работа, семейство и личните взаимоотношения. Ако не се справяте със стреса, това може да има негативни последици върху здравето. Въпреки че може да не доведе до повече от главоболие, безсъние, той може да влоши вече съществуващи състояния. Да има негативен ефект върху различни области и органи в тялото.

Обърнете внимание на навиците си

Губите ли интерес към нещата, които обичате? Когато се случи неща, които сте обичали до скоро да предизвикват във вас пълна апатия, вероятно тялото ви се опитва да ви сигнализира че нещо се случва с него. Възможно е любимите ви занимания да са изместени от умората, желанието по-често да спите и да прекарвате време сами със себе си.

Обърнете внимание на вашата тренировка

Ако сте от тези, които редовно се отдават на спортни занимания и тук вашето тяло може да ви подскаже, че може би нещо не е наред. Възможно е да се усещате по-летаргични, изморени, да изпитвате болки в определени части на тялото след спорт, да страдате от безсъние.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: диетатялострес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари