Сух шампоан - как да го ползвате лятото?

Подходящ е след тренировка, при мръсна коса
Обновена: 25 юли 2021 22:45 | 25 юли 2021 22:44, Дарена Найденова
4
Сух шампоан - как да го ползвате лятото?
IStockphoto
Сухият шампоан се превърна в един от любимите продукти на много дами по света. През последните години той набира все по-голяма популярност, като фризьори го препоръчват за заместител на истинския шампоан, за да се намали миенето на косата до минимум. Според професионалисти, най-добре е да къпете косата си максимум два пъти на седмица, за да я поддържате здрава и да намалите омазняването. 
 
Сухият шампоан е съставен от балансирана формула с абсорбенти, масла и сгъстен въздух. Именно последното придава на косата допълнителен обем след напръскване. Продуктът е подходящ за всички типове коса, като се предлага с аромат или без, с ефект на блясък или обем и може да идва в голяма или малка опаковка. 
 
Този вид козметика се използва при крайна необходимост и не може напълно да замести истинския шампоан. Трябва да разделите косата си на сексии и да нанесете сухия шампоан в основата на всяка една, след което да се разрешете, така че да разнесете формулата. Използвайте го с точно определена цел и не се привързвайте много към продукта. 
 
За да ни помогне с начина на използване на сухия шампоан, идва фризьорът Девин Тот. Той споделя три случая, в които косата ни може да се облагодетелства от тази козметика. 
 
Като основа за плитка
 
Каква е тайната на перфектната дълга плитка, приличаща на онази от приказките? Щедро количество сух шампоан, който се напръсква в корена и се масажира през косата. "Започването и завършването на плитка със сух шампоан прави косата да изглежда матова, мека и докосваема", казва Тот пред InStyle. Според нея, вместо да изглежда твърда, със сухия шампоан косата ще придобие ефект на лека като въздуха. 
 
Още съвети за ползването на сух шампоан ще откриете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари