Как упражнението „планински катерач“ стяга фигурата ни?

Това упражнение е много важно за стягане на коремните мускули
31 юли 2021 11:54, Михаела Лазарова
2
Как упражнението „планински катерач“ стяга фигурата ни?
Снимка: Istock

Без значение дали тренирате вкъщи или сте в зала, има някои фундаментални и базови упражнения, които е добре да присъстват задължително в програмата ви за тренировки. Сред тях е и упражнението „планински катерач“ или „алпинист“.

Как се изпълнява „планински катерач“?

Упражнението „планински катерач“ се изпълнява, като заемете поза висок планк с ръце на пода, като китките са точно под лактите, гърбът заема права линия спрямо краката, а краката са опрени в пода с пръсти. Следва редуване на единия крак с другия, като кракът се свива в коляното, доближавайки го до гръдния кош. Упражнението може да се изпълнява бавно и бързо в зависимост от целите и възможностите. Може да наподобява и бягане, ако искате да постигнете по-висок интензитет.

Как „планинският катерач“ помага да изваете фигурата си и защо е важен за всички групи мускули?

Това упражнение е изключително ефективно, защото тренира цялото тяло без изключение. То оказва влияние върху мускулите на раменете, ръцете, гърба, корема, бедрата, дупето и краката. Тоест, то е една тренировка за цяло тяло, която изгаря повече калории и стяга всички групи мускули, участващи в изпълнението. Многоставните упражнения, каквото е и „планинският катерач“, са считани за едни от най-ефективните в постигането на стройна фигура и изгаряне на повече калории, защото мобилизират много стави в изпълнението му, което предполага и активиране на няколко големи мускулни групи.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: фитнесспортотслабване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
когато жена ви го прави на земята пред вас има стягане... стягат ви гащите от твърдата краставица.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за коремните мускули по-добре правете секс