Къде грешим при употребата на хидратиращи продукти?

Хидратиращите продукти действат най-добре, когато се нанасят на леко влажна кожа
1
Къде грешим при употребата на хидратиращи продукти?
Снимка: Istock

Добрата хидратация е изключително важна за здрава, блестяща и млада кожа. Хидратирането и овлажняването са незаменима част от грижата за кожата. Хидратантите помагат на кожата да изглежда жизнена и поддържана. Освен това хидратантите създават защитна бариера между кожата и външната среда и вредните ѝ влияния, причиняващи преждевременно стареене и влошаване на състоянието на кожата. Ето защо, хидратирането е стъпка в грижата за кожата, която не трябва да се пропуска.

С хидратиращите продукти обаче могат да се допуснат редица грешки. Първата от тях и най-често срещана е изборът на грешен продукт.

Не всички хидратанти са еднакви и не всички са подходящи за всеки тип кожа. Различните типове кожа изискват употреба на съответния подходящ хидратиращ продукт. Това прави избора на овлажнител нелека задача.

Мазната кожа обикновено се нуждае от по-лек овлажнител с по-лека и ненатоварваща текстура, която да не запушва допълнително порите и да не утежнява и без това мазната кожа, склонна към повишена секреция на себум. Ако изберете тежък хидратант, това може да доведе до запушване на порите, поява на акне или влошаването на съществуващото такова, черни точки, раздразнения.

За да сте сигурни какъв хидратант е подходящ за вас, консултирайте се с дерматолог, който да определи типа на кожата ви, както и състоянието ѝ, и да ви препоръча най-добрите продукти за вас.

В повечето случаи се наблюдава смесен тип кожа, при който различните участъци от кожата имат различна структура. Най-често срещан е типът омазняване в Т-зоната около носа, челото и брадичката. Може да се наложи да използвате различни продукти за всяка зона според типа на омазняването.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: кожабръчкикрем за лице
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
безименен преди 2 години
Грозно нанасяне на помада на снимката, поне за мен, така са ме учили.