Не яжте тези храни, ако имате херпес

Те влошават състоянието ви
5
Не яжте тези храни, ако имате херпес
Снимка: Istock

Херпесът е ужасен кожен проблем, който веднъж засегнал организма ви, може да ви тормози цял живот с периодични появявания. Херпесите обикновено се провокират при стрес, спад в имунната система, хормонални промени. Вирусът на херпес остава в тялото за цял живот и се активира при определени обстоятелства, причинявайки поява на болезнени мехури, обикновено придружени със сърбеж, зачервяване, подуване на кожата в засегнатата област.

Оказва се, че някои храни могат също да предизвикат поява на херпес, както и да влошат съществуващия такъв, според healthline.com.

Това са храни, които съдържат аминокиселината аргинин. Аргининът се свързва с активиране на имунна реакция, отключваща херпес. Аргининът може и да удължи периода на заздравяването, както и да влоши състоянието на кожата.

Ако херпесът е избил по устните, където най-често се появява пробивът, е особено важно да избягвате храните, провокиращи влошаването му. Според клиника Майо, при консумация на храни, съдържащи аргинин, директното съприкосновение на херпеса с него може да влоши състоянието на кожата.

Храните с най-високо съдържание на аргинин са шоколад, млечни продукти, семена, ядки.

Как да повишите имунитета си, докато имате херпес?

Подобряването на имунната система е ключов момент в борбата с херпеса. Ако имате добре балансирана имунна система, херпесите ще избиват по-рядко. Освен това процесът на оздравяване ще е по-кратък, ако имате добър имунитет.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: шоколадкожахерпес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Ако зная още? преди 2 години
Ако знаеха повече неща няма да посмеят да правят секс нито да се целуват. Под микроскоп в една капчица слюнка се съдържа огромна джунгла флора и фауна от бактерии и вируси с разнообразни чудновати и уродливи форми на микроби.
2
3
 
6
 
! Отговори
Санди преди 2 години
Фармацефт По аптеките има мехлем за херпес, но той само ускорява развитието му за да съкрати времето за неговото възпроизвеждане. Мехурчетата пълни с течност всъщност са милиарди херпес вирусчета, които може да се разпространят по други части на тялото. Фармацевтичната мафия умишлено не е създала лекарство за херпес, защото тя печели не от здрави, а от болни хора. Херпес се убива за два-три дни с белина външно третиране.
1
4
 
4
 
! Отговори
Санди преди 2 години
Херпес вирус не можете да го убиете, но можете да го държите на каишка. Не се излагайте на слънце, но ако ви се наложи слагайте бяла тениска и то за много кратко време. Никога не се къпете в банята с гореща вода, а само и единствено с топла, дори хладка. Ако все пак херпес избие, намажете го с памуче или клечка за уши натопено в белина веднага след първия симптом на парене и сърбеж 3 пъти първия ден, 2 пъти втория ден като избягвате да слагате тениска която да го дразни по тялото.