Масло от лавандула и страхотните му ползи

Прави кожата по-здрава, жизнена и сияеща
29 авг 2021 13:55, Илияна Николова
1
Масло от лавандула и страхотните му ползи
Снимка: istock

Лавандулата е прекрасно растение с още по-прекрасен аромат. Тя има редица свойства, влияещи положително върху здравето и красотата. Маслото от лавандула може да се използва по различни начини за подобряване на здравословното и емоционалното състояние, както и за подмладяване и подхранване на кожата. 

 
Лавандуловото масло се използва в редица козметични продукти, като основна съставка за хидратиране, подхранване и успокояване на кожата. То е и средство за подпомагане на здравия сън. Лавандулата се оказва благотворна и за намаляване на главоболието, както и на болки в други части на тялото. Уханието на лавандуловото масло може да помогне и за успокояване на симптоми при тревожност, безпокойство, депресия. 

Какви са ползите от употребата на масло от лавандула?
 
Лавандуловото масло е част от ароматерапията от векове. Заради разнообразните му ползи то се използва в културата на много народи като локално средство при различни проблеми. 
 
Маслото от лавандула има противогъбични свойства. Нанесено върху кожата, то може да подпомогне овладяването на гъбични инфекции, според Medical News Today. Лавандуловото масло притежава и свойства, ускоряващи процесите на заздравяване на раните. 
 
Проучване, цитирано от healthdigest.com констатира, че маслото от лавандула стимулира растежа на косата, което го прави добър помощник в борбата с косопада. 

Лечебните ползи от лавандулата
 
Лавандулата е натурално средство за облекчаване на болка. Тя се използва в ароматерапията за намаляване на болки при артрит, коремни болки, болки в мускулите, главоболие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ползите са, че лъжеш някакви хора, как е "естествено", да пресираш лавандула, да извличаш масло и да го коцентрираш в стотици пъти по-големи количества от това, кеото се среща в природата, а послед да искаш 800% надценка, лъжейки за "ползаите"