Защо е полезно да ядем фъстъчено масло преди лягане?

Здравословните ползи от това лакомство като среднощна закуска
31 авг 2021 01:00, Илияна Николова
10
Защо е полезно да ядем фъстъчено масло преди лягане?
Снимка: istock

Понякога късно вечер преди лягане ви се дояжда нещо независимо дали сте вечеряли пълноценна и питателна храна. В такъв момент се чудите какво да хапнете, така че да сте спокойни за здравословната си диета. 

 
Фъстъченото масло е една от тези полезни среднощни закуски, които можете да похапнете спокойно преди лягане. Освен това, фъстъченото масло може да ви помогне и да спите по-добре. 
 
Според healthline.com, фъстъченото масло преди лягане може да помогне за контрола на теглото без угризения, че ще напълнеете, като в допълнение подпомага механизмите на съня и засища. 
 
Някои изследвания, цитирани от healthline констатират, че консумацията на фъстъчено масло може и да предизвика напълняване, но мненията са разнопосочни, тъй като съществуват и други фактори, които оказват голямо влияние върху това, например непълноценният сън, лошата диета през целия ден, пропускането на закуската, обездвижването.
 
Изводът е, че ако сте здрави, движите се достатъчно всеки ден, спазвате здравословен и балансиран режим на хранене и се опитвате да взимате необходимата доза сън всяка нощ, не трябва да се страхувате от похапването на фъстъчено масло преди лягане. 

Какви са ползите от фъстъченото масло преди лягане?
 
Консумацията на фъстъчено масло преди лягане може да допринесе за подобряване на здравословното състояние. Изследване от 2015 година констатира, че подобни малки среднощни закуски, съдържащи протеини и полезни мазнини, могат да създадат усещане за ситост, да ускорят метаболизма на следващия ден, да допринесат за изграждането на мускулна маса. 
 
Консумацията на фъстъчено масло не трябва да надвишава 150 калории обаче. Това се равнява на 2 супени лъжици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В нащо село не продават такива екстри.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полезно е, особено това с хидрогенираните мазнини. Направо по цял буркан преди лягане, та някоя сутрин да не се събудиш и да се освободиш завинаги от всички мъки.
5
0
 
2
 
! Отговори
Доко преди 2 години
Който има рефлукс - знае. Три часа преди ядене - нищо различно от вода. Особено фъстъчено масло - преди лягане забравете!
4
2
 
6
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Вуйчо Ваньо ---------------------------много си е хубаво, даже. Русначата не го ядат, защото го нямат. В Метро има произведено в Индия, което е качествено. Българското не струва.
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да псуваш цела нощ в ***.
2
10
 
6
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Яката статия баце.... Снимката е като на рЕдко щастие в стъклена купа.... Също като фъстъченото масло де. Туй само краварите го ядат...
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За дамите има едно още по-полезно нещо да ядат преди лягане