8 вкусни храни, богати на коензим Q10

С напредване на възрастта Q10 в тялото намалява
2
8 вкусни храни, богати на коензим Q10
Снимка: Istock

Коензим Q10 е една от основните активни съставки на редица козметични продукти за забавяне на стареенето и изглаждане на фините линии и бръчките. То е вещество, което се произвежда в тялото, подобно на колагена, но може да се набави и чрез някои храни. Играе съществена роля не само за доброто състояние на кожата, нейната младост и сияние, но и за всички клетки в тялото. Коензим Q10 е мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали и щетите, които нанасят те на клетките и тъканите.

С напредване на възрастта обаче, синтезът на коензим Q10 в тялото намалява. Затова е важно да се набляга на внасянето му отвън чрез храната. За да успеете да постигнете това трябва да обогатите диетата си с храни, съдържащи коензим Q10.

Кои са храните, богати на коензим Q10?

Скумрия

Печената скумрия е богата на коензим Q10. Тя е мазна риба, която е богата и на омега-3 мастни киселини. Има ниско съдържание на живак за разлика от други видове риби. Колкото по-мазна е една риба, толкова по-голямо е съдържанието на коензим Q10 и омега-3 в нея.

Авокадо

Авокадото съдържа полезни ненаситени мазнини. То е много богато и на коензим Q10. Авокадото е здравословен избор и заради изобилието от фибри в състава си. Богато е и на магнезий, витамин С, А, бета-каротин.

Пилешко

Пилешкото месо е друг добър източник на коензим Q10. То е богато още на цинк, магнезий, желязо, чист протеин.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: кожацинкКоензим Q10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Верно е преди 2 години
Aбе много е вкусен този коензим Q10.
1
0
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Ауди Q 10- мечтата на чалго-бизнесмените!