6 ползи от ежедневно консумиране на бадеми

За по-добро здраве на червата
8
6 ползи от ежедневно консумиране на бадеми
Снимка: Istock

Бадемите, тези превъзходни на вкус ядки, са изключително полезни. Те са невероятен източник на полезни ненаситени мазнини, фибри, витамини, минерали. Хранителният им състав е много полезен за функциите на сърцето, нервната система, метаболизма, имунната система. Те са подходящи и за контрол на теглото.

Какво се случва, ако ежедневно консумирате по шепа бадеми?

Нивата на холестерола се нормализират

Бадемите са с високо съдържание на ненаситени мазнини, сред които омега-3 мастните киселини. Според livescience.com, ежедневната консумация на бадеми може да допринесе за стимулиране на по-високи нива на добър холестерол и понижаване на лошия. Това намалява риска от образуване на твърди холестеролни плаки по стените на кръвоносните съдове, предизвикващи запушвания.

Подобряват приема на достатъчно витамин Е

Бадемите съдържат изобилие от витамини. Особено богати са на витамин Е. Той е много ценен антиоксидант, мощен в борбата със стареенето на клетките в организма и кожата. Витамин Е допринася за укрепването на тялото в много аспекти. Той се бори със свободните радикали, предизвикващи стареене, хронични заболявания, сърдечносъдови заболявания, дегенеративни заболявания, рак.

Усещане за ситост

Ако хапвате бадеми всеки ден, ще усещате ситост за дълго време. Това ще ви предпази от преяждане през целия ден, както и към посягане към калорични и вредни храни. Фибрите в бадемите ускоряват метаболизма, дават много енергия. Протеините в бадемите дават допълнителен енергиен тласък и усещане за дълготрайна ситост.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: ядкивитамин Ебадеми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
До долу изявилите се преди 2 години
Юнаци пъпчиви,статията е вярна,но става дума за нормални хора а не за кисели тинейджъри като вас! Не ги четете такива информации бе,не са за птичият ви мозък!А че този сайт е предимно детски си личи,всекидневно!Ееееееех,анонимни голобради ,,философи-полуграмотни и неинформирани ,ще порастнете ще проумеете някои неща. А някои ще си останат на това си ниво .
5
0
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Олеква главата(падат зъби) и олеква джоба.
4
1
 
5
 
! Отговори
Винету преди 2 години
Бадеми върху филии свинска мас
3
0
 
3
 
! Отговори
До ... преди 2 години
Мис Гa.щи, ти ли си?
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вреди ми на джоба...
1
1
 
15
 
! Отговори
Доктор Ху* преди 2 години
Ежедневно консумирам ядки, бадеми... акшу... бразилски орех... нашенски орех... лешник ... НЯМА ПОЛЗИ ....... Освен за тия дето ви ги продават .