Какви са ползите от маслото от бергамот за косата?

Овлажнява и действа като балсам
11 сеп 2021 13:50, Михаела Лазарова
1
Какви са ползите от маслото от бергамот за косата?
Снимка: Istock

Косата се нуждае от подхранване и добра грижа както отвътре, така и отвън. Натуралните етерични масла са една такава допълнителна грижа, която можете да подарите на косата си, а по-специално маслото от бергамот е един пример за чудесна подхранваща грижа с много ползи за косъма и скалпа.

Какви са ползите от маслото от бергамот?

Маслото от бергамот съдържа антиоксиданти и фитохимикали, които имат антибактериални и противовъзпалителни свойства. Неговият превъзходен аромат играе роля за успокояване и балансиране на нервната система, подобрява настроението и улеснява добрия сън. То е и съставна част от парфюми, одеколони, тоалетни води и други козметични продукти. Уханието му се използва в ароматерапията и за понижаване на стреса.

Какви са ползите му за косата?

Стимулира растежа

Маслото от бергамот има стимулиращи растежа свойства. То потиска косопада и подпомага израстването на кови косми. Подобрява кръвообращението на скалпа, като това допринася за добрата доставка на ценни хранителни вещества и кислород за кожата на главата. Доставката на кислород, витамини и минерали е много важна за бързия и нормален растеж на косата.

Успокоява

Третирането на косата и скалпа с масло от бергамот успокоява раздразненията по кожата на главата. Има изглаждащ ефект върху косъма. Това масло стимулира секрецията на серотонин и домапин, когато се прилага външно, а ароматните му молекули навлизат в организма при вдишване. Така действа успокояващо на цялата нервна система.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Боби перуката да са маже с бегемот може и скункс :)))