4 трика при груба кожа по лактите и коленете

Как да подмладите кожата?
Обновена: 12 окт 2021 15:09 | 12 окт 2021 15:09, Михаела Лазарова
1
4 трика при груба кожа по лактите и коленете
Снимка: Istock

Кожата по лактите и коленете обикновено е по-груба от тази на останалите места по тялото. Подпираме се на лактите си постоянно. Коленичим, за да вършим различни неща. Кожата на лактите и коленете ни постоянно е изложена на влиянието на атмосферните условия. В комбинация с процесите на стареене това създава предпоставки за загрубяване и потъмняване на кожата по тези места.

За щастие има някои ефективни начини да овлажните, омекотите и да върнете гладкостта на кожата по лактите и коленете. Ето как да успеете да го постигнете с натурални методи.

Краставица

За да подмладите кожата на коленете и лактите, можете да използвате краставица. Тя съдържа предимно вода, която овлажнява кожата в дълбочина. Прилагането на сурова краставица директно върху кожата на лактите и коленете изсветлява кожата и коригира грубостта ѝ, връщайки мекотата и еластичността ѝ. В допълнение краставицата помага за отстраняването на натрупаните мъртви кожни клетки.

Куркума и мед

Куркумата съдържа много мощни антиоксиданти, които се борят с възпаленията и стареенето на кожата. Медът има силни подхранващи и хидратиращи свойства. Тази комбинация може да върне мекотата на загрубялата кожа, ако се прилага редовно. Смесете 1 супена лъжица мед с 1 чаена лъжица куркума на прах. Разбъркайте добре и намажете лактите и коленете. Оставете да действа 1 час. След това изплакнете. За по-добри резултати оставяйте да действа за през нощта под компрес.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: кожабръчкисуха кожа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо и единствено условие - без задна прашка на пода, особено на килим и мокет.