Медици на протест в Бургас заради унизителни възнаграждения

Те са принудени да работят на няколко места едновременно
12 окт 2021 13:17,
39
Медици на протест в Бургас заради унизителни възнаграждения
Снимка: Pixabay

Медици от Бургас излязоха на протест заради ниски възнаграждения. Те определиха заплатите си като унизителни и допълниха, че заради това са принудени да работят на няколко места едновременно.

Актът на недоволство е организиран от Синдиката на медицинските специалисти. Очаква се протестиращите да бъдат подкрепени от техни колеги от цялата страна.

Още по темата
„На улицата за пореден път ни изкараха безкрайните преговори от началото на годината за подписване на нов колективен трудов договор, ниските ни основни работни заплати, както и субективното разпределяне на допълнителни материални стимули в болницата”, коментира Мария Николова пред Нова телевизия.

Тя обясни, че основните заплати са 850 лв. за медицинска сестра, 1 050 за лекар и минимална работна заплата за санитарите. Именно това иска да се промени.

„Повечето от колегите работят на две места. Със сигурност това не е възнаграждението, което заслужаваме за труда и отговорността, които носим на работните си места. Това, което получаваме, е много унизително”, смята медицинска сестра от Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
Коко преди 2 години
В Бургас специално медиците трябва да плащат за да работят защото се учат безплатно на хората това е най некадърното съсловие затова всички бургазлии бягат по Варна София Стара Загора и къде ли не сега ще ги видим тиквата като изчезне кой дирник ще целуват че няма да има място за всички в парламента ето оня ревльо от Пирогов го пребраха заедно с оня дето съсипа Александровска болница и я остави със седемдесет милиона лева дълг
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров пак ще пита, защо българските медици напускат България. На него му е много трудно да озъзнае причината.
31
3
 
2
 
! Отговори
Доктор Куин преди 2 години
Да си бият по един течен диазепам . Служебно
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама това е основната заплата. Да вземат да покажат фишовете.
29
0
 
1
 
! Отговори
az преди 2 години
Вземат ги ама за няколко месеца. А споменатите директори даже и да са вземали толкова оправдано е, защото са директори на най- големите болници! Хампарцумян как взема . От нашите пари в банката!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу Фалшивия герой!Събори държавата!
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма лекар да взима под 5 К Повечето са между 10 и 15 К. Ангелов, Балтов, Мутафчийски вземаха над 70 К месечно. Затова е този рев.
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
население 5,8 млн. и продължават да бягат , докторите и те .
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо в България са най- много смъртните слуцаи от КОВД, това е лошо медицинско обслужване !
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден изкарват някакви Борисовчета да клатят Държавата.
23
3
 
8
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Докторите да,тях ги направиха милионери,но не и медицински сестри и среден медицински персонал който работи за минимална заплата.
22
8
 
11
 
! Отговори
тя преди 2 години
Шом работат на няколко места едновремено ,значи толкова и работат! Алчност, нищо повече !
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомена се в коментар, че никой не роптае за избор на екип. Е как да роптае? Болен човек с крещяща нужда от операция ли да роптае? Той не е в състояние на какъвто и да е избор. Аз имах избор по случайност. Прочетох прокламация на директора, че в болница Лозенец не се искат пари за избор на екип и отидох на операция там. Между другото по това време екипът беше само един, така че нямаше какво и да се избира. А иначе в пресата имаше доста полемики за този "избор на екип".
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да де има специалности от хирургиите точно които си докарват допълнително от избор на екип заплащане на стави платна клапи те за това се и върнаха такива спец от чужбина щот у нас взимат повече отколкото на Запад а не щот са родолюбци такова нещо с доплащане няма дори и в Гърция но ми е странно че тук не протестират срещу това независимо колко осигуровки са внесли може даже да им остане след приспадането обаче робска психика срещу най ниското ниво в наше здравеопазване срещу личните лекари
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 17 8000 лв даже е малка заплата за кардиохирург. Те обаче не протестират. Протестират тези с 1000 лв. А те са болшинството лекари и те работят на 2 места за сметка на здравето си!
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
все едно метачите да искат възнаграждение, че днес има 5 фаса повече на земята, стига сте скъперничили, а вземете и лекувайте хората, не ги убивайте умишлено
17
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кви възнаграждения, това им е професията, избрали са си я, да си я работят, появил се ковид, плащайте повече, защо? станал си лекар, поел си риска сам, а сега се възползват. а да не споменаваме колко смърт носят лекарите, заради едните пътеки.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторе, давате примери с начални заплати. Това не е представа за заплащане в сектора на здравеопазването като цяло. Бихте ли ми казали колко допълнителни доходи си докарват хирургическите екипи само от избор на екип, за който плащат пациентите. Какво ще кажете за кардиохирург, който си докарва до 8000 лева допълнителни доходи над основната заплата. Става въпрос за законни доходи на лекар, който ми е роднина.
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лични лекари не вземат 10хиляди месечно за 15въобще забравете и да вземат те плащат 40% данъци и осигуровки на държавата може и да има такива лични лекари но за да вземат такива суми трябва да имат по 15хиляди пациента а няма такъв л лекар който дори да обслужва и 5села там са максимум 500 осигурени т.е към 2,5 хиляди пациента като извадите тези 40%осигуровки дснъци заплата на сестра и секретарка остават към 2000лв и да взима никой не роптае обаче за избор на екип или консумативи за които плаща
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторе, каква отговорност носите като професионалисти. Имам две операции и преди двете се наложи да подписвам документи, че болницата не е отговорна за никакви странични ефекти и усложнения след тях. Мога да ги съдя само за забравена лъжица в корема ми. Това не е отговорност, а бягане от отговорност поради незнание и дори некомпетентност.