Театърът в Силистра затваря заради зелените сертификати

Очакват се указания от Министерството на културата
20 окт 2021 19:21,
16
Театърът в Силистра затваря заради зелените сертификати
Снимка: БГНЕС

Силистренският театър спира временно работа заради изискванията за зелени сертификати. Спират и проектите, по които е трябва да се работи от следващите дни. Сред тях е и е спектакълът „Чудо“ по Иван Радоев, съобщи директорът на институцията Златина Станева.

Тя ще обсъди въпроса с колегите си от цялта страна. Очакват се и указания от Министерството на културата.

Театърът няма да работи до края на месеца. Имало и вариант за правене на бързи антигенни тестове.

Още по темата
"Но това не гарантира по никакъв начин публика. Ние можем да работим и да си репетираме, но всяка репетиция е обвързана със средства, които не съм сигурна, че ще бъдат одобрявани при положение, че нямаме приходи. Не е разумно да правим такъв тип разходи при положение че неопределено време няма да имаме приходи", коментира Станева пред БНР.

Тя допълни, че няма яснота за това кой и как ще следи за достъпа на зрители до театралните салони, ако има представления, тъй като служителите в театъра не са оторизирани да проверяват или да различават фалшив от истински сертификат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Куршум за министъра1 преди 2 години
Заради МАСКИТЕ, ПОСКЪПВА всичко, а хората нямат Пари.. Хората НЯМАТ пари за Храна и дрехи, а Здравния министър иска българите да купуват и носят МАСКИ.Ако ЗАСТР.ЕЛЯТ Здравния министър, ще ИЗЧЕЗНЕ и ВИРУСА.. Тоя ПРЕНАСЯ вируси, ЗАЕДНО с разни араби, н.е.г.ри и китайци..
12
0
 
10
 
! Отговори
Бил Гей преди 2 години
Новото нормално няма нужда от култура и спорт. Новото нормално има нужда от покорни, регистрирани и сертифицирани абонати на медицински услуги.
11
0
 
1
 
! Отговори
Куршум за министъра2 преди 2 години
Пускат арабите и н.е.г.рите да обикалят БЕЗ маски навсякъде из България, и по футболни и баскетболни стадиони. И дори искал да домъкне някакъв Ислямски ВИРУС от Афганистан, който мъкнел още 14 малки Арабски вируса.... А искат ние, българите да носим МАСКА като влезем в МАГАЗИН... НЕ ни трябва Правителство, нито президент.... ВАЖНОТО е да ИЗГОНИМ предателите, и арабите и китайците, които ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ... И така ще се ОТЪРВЕМ и от МАСКИТЕ....
10
0
 
1
 
! Отговори
Куршум за министъра3 преди 2 години
Заради МАСКИТЕ, ПОСКЪПВА всичко, а хората нямат Пари.Тия мошеници министри, пускат БОГАТИ араби и китайци да ОТКРАДНАТ бизнеса Работата и Парите на българските бизнесмени и работници.. Араби и китайци започват да продават стоки БЕЗ пари, и като ФАЛИРАТ българите, онези ДОМЪКВАТ още араби и китайци.За да имаш Бизнес, Пари и Работа, трябва да отидеш, в ТЪМНОТО и да УБ.ИЕШ Здравния министър и да се отървем от маските, от арабите и китайците.
9
0
 
4
 
! Отговори
КАЛЕКО АЛЕКО преди 2 години
Радев е виновен
8
1
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кръчмата работи ли :)))
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ще ми липсва този театър,сега какво ще правя?
6
2
 
4
 
! Отговори
sa преди 2 години
Браво адмирации
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяла България затваря, театъра да ви е проблема. Няма значение какво пишат платените драскачи, никой няма да си инжектира графен оксид за да ходи на театър или в Кауфланд.
4
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винете фашистите, които ги въведоха. Те съсипаха образование, здравеопазване, култура, икономика, спорт. Понеже не им пука за вас и за нас! Колко наивен трябва да е този, който мисли, че насилственото вкарване на експериментална течност е в негова полза! Наивен до глупост!
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То театъра е в Народното Събрание.
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен до 2 преди 2 години
При некадърната мутра Борисов освен, че всичко беше затворено но и имаше КПП-та. Ама вие овцете от ГЕРБ само мрънкате когато вашия дебел овчар не е на власт.
1
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
при Фуражката е така!