Кое упражнение има ползи за фигурата и здравето?

Може да се изпълнява и у дома
1
Кое упражнение има ползи за фигурата и здравето?
Снимка: Istock

„Магарешки ритник“ е едно популярно упражнение, което има много ползи. То е насочено предимно към оформяне на дупето, бедрата и седалището, но има редица ползи за фигурата и здравето като цяло. Въпреки че упражнението е насочено към определена мускулна група, то има влияние върху мускулатурата на цялото тяло, според Кийтън Рей, треньор и фитнес инструктор, цитиран от womenshealthmag.com. Според Рей, магарешките ритници са страхотен начин да изваете дупето, бедрата, но и да тонизирате коремните мускули и раменете, насочвайки вниманието си предимно към най-големия мускул – глутеус максимус.

Магарешките ритници са добро упражнение за укрепване на долната част на гърба и дупето. Те са много по-щадящи за ставите в сравнение с клековете и нападите, които са непосилни за някои хора. Въпреки това имат сходен ефект върху мускулите. Щадящи са и за гръбнака и врата, както и за раменете. Ако се изпълняват правилно, магарешките ритници могат да бъдат едно изключително ефективно и безопасно упражнение за красива фигура.

Според prevention.com съществуват много вариации на това упражнение, с които да обогатите движенията и натоварването. Можете да го изпълните в поза на четири крака, като краката са свити в коленете, ръцете са прави, китките се намират точно под раменете. Тежестта се прехвърля на единия опорен крак, а другият се свива под прав ъгъл и се повдига последователно нагоре. Вниманието трябва да е насочено към това гърбът да остане изцяло прав, като само кракът се движи. Стъпалото може да е в шпиц или контрашпиц.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари