Навици за силен имунитет

Поддържайте здравословно тегло си
10 дек 2021 13:40, Михаела Лазарова
0
Навици за силен имунитет
Снимка: Istock

Имунната система е нашият защитник от атаките на външните микроорганизми, вируси, патогени, бактерии. Тя ни предпазва от инфекции, различни заболявания, дори образуване на ракови клетки. Тя има множество ценни функции, без които организмът ни не би могъл да просъществува. Затова трябва да я пазим и да се грижим за имунитета си. Не можем да разчитаме имунната ни система да работи добре, ако не полагаме нужните грижи за нея.

За да подсилите функциите на имунната система в сезона на вирусните инфекции и настинките е добре да включите някои полезни практики в ежедневието си. Ето кои са те.

Наспивайте се

Трудно е да си набавяте нужната доза сън в забързаното ежедневие, в което стресът е в излишък, а времето не стига за всичко, което искате да свършите. Въпреки това е от изключително голямо значение да положите усилия да спите достатъчно. Пълноценният, продължителен сън, който се случва по едно и също време на денонощието, е важен за добрите имунни защити.

Повече растителни храни в диетата

Балансираната диета със здравословно влияние върху имунитета и организма трябва да съдържа изобилие от зеленчуци, плодове, богати на фибри продукти. Растителните храни са чудесен източник на витамин В12, калций, желязо, цинк, йод, от които имунната система се нуждае. Колкото по-разнообразно е менюто ви откъм растителни храни, толкова по-голямо изобилие от ценните за имунната система вещества ще получи организмът ви.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари