Как витамин Е прави косата и кожата ни по-красиви и здрави?

Ползвайте при сухи кожички около ноктите
19 дек 2021 16:10, Михаела Лазарова
3
Как витамин Е прави косата и кожата ни по-красиви и здрави?
Снимка: Istock

Знаем, че има редица витамини, които са полезни и важни за здравето и красотата на нашите кожа и коса. Добри примери са биотин, витамини С, А. Няма как да не споменем и витамин Е. Той отлично се справя със свободните радикали, причинени от стрес, слънчеви лъчи, околна среда, начин на живот. Как помага за нашата красота? Ето няколко добри примера.

Витамин Е действа като овлажняващ агент. Витамин Е мастноразтворим. Той е по-тежък като консистенция, но за прилагането му върху кожата се смята, че помага за предотвратяване загубата на влага, действа озаряващо. Витамин Е може да се добавя и към домашните маски за лице, коса, предлага се течен и под формата на капсули, които може да разрежете.

Помага за растежа на косата. Витамин Е е важен антиоксидант за състоянието на косата. Спомага за подобряване на кръвообращението, което е важно за растежа на косата. Също така се смята, че възстановява сухите и увредени космени фоликули, насърчавайки растежа на здрава коса.

Намалява риска от преждевременно стареене на кожата. Спомага за синтеза на колаген, чиято задача е да поддържа еластичността на кожата и по този начин намалява появата на бръчки.

Спомага за изсветляване на тъмните петна. Една от щетите, които свободните радикали нанасят върху кожата е хиперпигментацията. Витамин Е в комбинация със зехтин или подходящ овлажняващ продукт за кожа, може да намали пигментните петна. Разбира се, при добра поносимост тази грижа е добре да е в рамките на няколко седмици.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: кожакосавитамин Е
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
7
 
! Отговори
За старостта преди 2 години
Лек няма никакъв всички стават баби и дядовци сбърчкосани, побелели, плешиви с куп болести.
1
1
 
6
 
! Отговори
Bili преди 2 години
Пишете за витамин Д, как ранно използване при ковид предпазва и помага.