Какво е амла и как ни прави по-красиви?

Амла на прах е и много богата на флавоноиди
9
Какво е амла и как ни прави по-красиви?
Снимка: Istock

рижата за красотата идва както отвътре, така и отвън. Кожата и косата се нуждаят от богата палитра от витамини, минерали и антиоксиданти, за да сияят, да бъдат здрави, по-млади задълго и с балансирана текстура. Плодът амла притежава качествата да подпомага красотата по много начини. Амла е сред най-полезните за кожата и косата естествени продукти, които ще им се отразят положително върху цялостното им състояние, здраве, блясък и жизненост.

Амла е индийско цариградско грозде, което се среща в тропическите райони на Азия, Китай, предимно в Индия. Използва се в аюрведа от векове. Най-разпространено е приложението му под формата на прах. В тази форма можете да намерите амлата в различни биомагазини и щандове.

Амла в прясно състояние, както и на прах, е изключително богата на витамин С – мощен антиоксидант, който насърчава синтеза и усвояването на колагена, действа противовъзпалително и се бори с оксидативния стрес, причиняващ увреждания в клетките и стареене.

Амла на прах е и много богата на флавоноиди, вид антиоксиданти, които помагат за намаляване на свободните радикали в тялото и вредните ефекти върху тъканите. Богат източник е и на калций, желязо, бета-каротин, витамини от група В.

Как да използвате амла на прах в красотата?

Амла за красива кожа

Скраб с амла на прах

Смесете 3 чаени лъжички амла на прах с една чаена лъжичка паста от тамаринд. Разбъркайте много добре. Нанесете върху лицето с масажиращи движения. Втрийте добре пастата. Оставете да изсъхне за около 10 минути. След това изплакнете с топла вода.

Почистваща смес с амла

Смесете равни части амла на прах, мед и кисело мляко до получаване на гъста паста. Нанесете равномерно по кожата и оставете да действа 20 минути, докато изсъхне. Измийте с топла вода и подсушете. Можете да правите това 5 пъти седмично.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президенто ще се разхубави ли от това? Хайде, на завършил училище без подкуп няма как да заприлича, ама поне да не плашим децата с него...
5
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
така,така!..".Рижети" са за красотата си !..Ако ви са види че сте грозни,ударети два стакана "индийско-цариградско грозде" и оп!..-Вечи по-красотни от вас нема..
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом смятате, че ви прави по-красиви, явно е някакъв халюциноген.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ваксинираните са умни, красиви и безсмъртни и не им требат подобни глупости.
2
1
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Щом се продава само по БИО магазините, приготвяйте дебелата пачка :))) По-евтино ще е да идете до Индия да си купите няколко кила, за да се мажете после
1
4
 
7
 
! Отговори
Ако не е яла преди 2 години
амла или не се е натъркала с амла на прах - люскаш 3-4-5-шеснаесе ракии, и - о, чудо ! - става красива <3