Как да подобрите храносмилането си

Изчакайте храната ви да се храносмила добре, преди следващото хранене
15 яну 2022 12:24, Михаела Лазарова
6
Как да подобрите храносмилането си
Снимка: Istock

Аюрведа е индийска философия за добър живот, за постигане на повече душевно и физическо здраве. Както знаем, доброто храносмилане е в основата на това да бъдем здрави, щастливи и енергични. Как можем да подобрим храносмилането си според аюрведа, вижте няколко лесни стъпки.

Избягвайте да ядете, когато не се чувствате емоционално заредени

Когато изпитвате негативни емоции като скръб, гняв, тревога, избягвайте да се храните. Според аюрведа, емоциите са като храна и ако не се усвояват правилно, те могат да станат вредни за нас.

Гответе с аюрведа подправки за добро храносмилане

Аюрведа използва редица ароматни подправки, които имат разнообразни ползи за здравето, включително и за това на храносмилателната система. Тези подправки подобряват усвояването на полезните хранителни вещества от храните. Добри примери са семената от кимион или семената от сминдух, които намаляват риска от стомашни киселини, газове и подуване на корема. Куркумата също е чудесна в този смисъл.

Парче пресен джинджифил и щипка сол преди хранене

Джинджифилът е чудесна подправка за насърчаване на храносмилането и е особено полезна при запек, газове в корема, гадене. Според аюрведа джинджифил може да се консумира преди хранене за добро храносмилане. Обелете малко парче корен от подправката и я нарежете на тънки ивици. Сложете я в буркан или купичка и покрийте със сок от лайм и хималайска каменна сол. Оставете за 20-30 минути, за да се маринова.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ракия и кисело зеле.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото ви е на душа и кеф това яжте и пийте но не прекалявайте със всичко хубаво не е на хубаво нали знаете
2
1
 
4
 
! Отговори
Избягвай да се преди 2 години
храниш,когато изпитваш скръб,гняв,тревога?Скръб-по починалите скъпи роднини и отлитащото здраве и младост;гняв-срещу тоталното обкръжение от всякакви тарикати,чиято основна цел е как да те прекарат,срещу мошениците политици, лъжещи на воля как ще оправят живота ни,като ги изберем,и оправят своя.Тревога- от несигурното бъдеще,скъпотия,инфлация,нарастваща трудност по издържане на семейството.Ако се водиш от аюрведата,спрямо нашето битие,не трябва да сядаш на масата,за да се храниш.
1
1
 
1
 
! Отговори
. преди 2 години
С люти чушки.