Масла, които стимулират растежа на косата

Някои намаляват и косопада
22 яну 2022 10:51, Михаела Лазарова
5
Масла, които стимулират растежа на косата
Снимка: Istock

Здравето и доброто състояние на косата до голяма степен зависят от това с какво се храните. Ако диетата ви е богата на полезни хранителни вещества, това ще се отрази положително върху косата. Но това съвсем не означава, че няма нужда да я подхранвате и отвън.

Стимулирането на косата с подходящи подхранващи масла е от голямо значение за растежа, за изглаждане на косъма, за подхранването му, за хидратирането и възстановяването. Маслата имат свойството да насърчават задържането на влагата в косъма, да се борят с вредните ефекти на околната среда и третирането на косата с химикали, бои, нагряващи инструменти.

Кои са 10-те най-добри масла за растеж на косата и гладък, лъскав косъм?

1. Кокосово масло.

Кокосовото масло е превъзходно за здрава и жизнена коса. То притежава естествени овлажняващи свойства, които дължи на полиненаситените и мононенаситените мастни киселини в състава си. Има антисептични свойства, които подпомагат борбата с различни бактерии и гъбички по скалпа. Има свойството и да насърчава растежа, като същевременно намалява косопада. Кокосовото масло въздейства върху фоликулите, като това прави косата по-здрава, а косъма – по-плътен.

2. Масло от розмарин.

Маслото от розмарин противодейства на оксидативния стрес, причинен от свободните радикали. Те са в основата на редица проблеми с косата, като косопад, бавен растеж, увреждания по дължината на косъма и в основата на космения фоликул. Маслото от розмарин притежава мощни антиоксидантни свойства, които се борят с оксидативния стрес и възвръщат здравината на косъма.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Тествано! преди 2 години
Кокосовото масло няма никакво действие върху косата! Нито подобрява вида ѝ, нито намалява косопада. НИЩО!
4
0
 
1
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 2 години
5w30 спецификация B4 8,3 литра Доказан резултат.
3
2
 
2
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Косата действа като проводник и връзка с космоса.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И когато човек е остриган или с коса по малка от 7 сантиметра той губи до голяма степен усещането си Неслучайно индианците са били винаги с дълга коса
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американски учени са разбрали още по време на виетнамската война че не е добре човек да има коса по-къса от 7 сантиметра / за мъжете / По време на виетнамската война са взимали в армията индианци , за да се възползват от техните вродени качества да се ориентират добре в гористи местности Но по време на подготовката им видели че дават слаби резултати И се разбрали че е заради това че ги остригвали като влизат в армията По дългата коса действал един вид като продължение на нервите на човек