7 закуски, които ще ви пазят от глад през деня

Киселото мляко е чудесна междинна закуска
15 мар 2022 02:00, Михаела Лазарова
13
7 закуски, които ще ви пазят от глад през деня
Снимка: Istock

Здравословното хранене е начин на живот, то не е моментен избор. Ето защо всеки ден трябва да правим възможно най-много здравословни избори в храната си, за да сме здрави и за да имаме красива и стройна фигура. Въглехидратите и по-специално захарите в храненето са едни от главните виновници за наднорменото тегло и проблемите със здравето. Когато огладнеете на обяд или следобед, най-лесно е да посегнете към тях.

Много хора дори не осъзнават колко много въглехидрати поглъщат, защото възприемат само сладките храни за високовъглехидратни. Това съвсем не е така. Изкушенията от тесто, пастата, крекерите, бисквитките, макар и солени, са само част от високовъглехидратните междинни закуски, към които посягаме често. Те са богати на захари, които са виновни за проблемите ни с теглото. В допълнение тези закуски съдържат и изобилие от мазнини, които усложняват още повече положението.

Протеините, от друга страна, са важен макронутриент, от който тялото има голяма нужда и който, за съжаление, често не си набавяме в достатъчни количества. Протеините се усвояват за по-дълъг период от време за разлика от въглехидратите, което осигурява повече енергия за повече време. Това прави протеините много подходящи за междинни закуски, с които да се предпазите от глада и желанието да посегнете към любимите въглехидратни изкушения.

Откъде да си набавите повече протеини? Кои са храните, богати на протеини, които можете да използвате като междинни закуски?

Твърдо сварени яйца

Яйцата са чудесен източник на протеин, когато сте гладни. Те ще ви заситят и ще ви дадат енергия за по-дълго. Варените яйца са здравословен избор, защото в тях няма добавени мазнини, каквито има при пържените. Можете да ги носите навсякъде със себе си и да ги похапнете по всяко време.

Ядки

Ядките са засищащ източник на протеин и са подходящи за междинни закуски за повече енергия и по-малко глад. Не трябва да се забравя обаче, че те са и много богати на мазнини, което ги прави калорични. Не прекалявайте с количеството им.

Кисело мляко

Киселото мляко е чудесна междинна закуска. То добавя протеини към общия ви прием и може да ви засити задълго. Избягвайте да добавяте сладки изкушения към него, за да се предпазите от добавените захари. Една подходяща опция е няколко резена банан плюс една лъжица фъстъчено масло. Такава високопротеинова закуска ще ви даде много енергия и ще ви засити чак до вечеря.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: диетаядкикалории
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
дюза преди 2 години
Ядки и твърдо сварени яйца гарантира дълготраен запек и отказ за храна.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закусва се по веднъж, не по седем пъти на ден.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравословното ядене е важно, но също така е важно и здравословното пиене. Тук да кажа за Вила Ямбол, Мавруд или Мерло в кутийка 3 литра. А за храненето най-важното е да е три пъти на ден, по възможност в един и същи час.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и буболечките са много полезни. С много протеини,но няма да тръгна да закусвам с тях в името на здравето.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В пълната статия пише боб за закуска. Тази нормална ли е?
3
3
 
5
 
! Отговори
Михаела Л. преди 2 години
Най-много ме пази мъжкото мляко.
2
1
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Чи тя само баничката 2 лева и бозата 1 лев :)))
1
1
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
БЛАГОДАРЯ МИХАЕЛА и ДНЕС БГ за полезната информация