Знаци, че имате непоносимост към протеиновите шейкове

Някои съдържат прекалено големи количества добавени мазнини
17 мар 2022 20:43, Михаела Лазарова
5
Знаци, че имате непоносимост към протеиновите шейкове
Снимка: Istock

Протеиновите шейкове са удобен начин да си набавите нужните протеини, които не успявате да си осигурите с храната. Тези напитки са особено ефективни за спортуващи и редовно трениращи хора, които нямат време и възможност да се хранят достатъчно пъти на ден заради ангажираното си ежедневие. Можете да закусите с тях набързо, да ги носите със себе си, докато пътувате или сте на работа. Могат да се съхраняват в хладилника или на бюрото.

Според healthline.com, протеиновите шейкове са прекрасно средство да си набавите нужните хранителни вещества, от които тялото ви има нужда.Като цяло те се считат за здравословна хранителна добавка и се използват от милиони хора по цял свят. Но не всички протеинови шейкове са създадени еднакви и от този факт могат да произтекат някои притеснения относно здравето. Възможно е и да се появят някои странични ефекти при консумацията им. В такива случаи е добре да преустановите приема им и да се консултирате с лекар, специалист по хранене или треньор.

Според sfgate.com, протеиновите шейкове могат да причинят неприятни странични ефекти при някои хора, не при всички. Сред тях могат да са подуване на корема, газове, мускулни крампи, спазми в коремната област, гадене, умора. При някои може да се появи потиснат апетит, особено ако консумират по-големи количества от тези шейкове. Според healthdigest.com, някои не особено висококачествени протеинови шейкове могат да съдържат метали, като кадмий, арсен, олово, които могат да причинят мускулни и ставни болки, ако се консумират прекомерно.

Ако усетите необяснима умора или болки и дискомфорт където и да е в тялото, най-добре спрете приема на шейкове и се консултирайте с лекар. Той ще установи причината за появата на оплаквания и ще ви посъветва към каква висококачествена алтернатива да се насочите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: диетакалориипротеини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 2 години
Ам щом е така, наблегнете повече на естествените протеини.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страничният ефект е, че се пър*u като звяр.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам голяма поносимост към пиене на ракия.