4 неща, които се случват, ако спрете преработените храни

Червата ви може да се раздвижат
16 апр 2022 22:17, Михаела Лазарова
14
4 неща, които се случват, ако спрете преработените храни
Снимка: Istock

Преработените храни в повечето случаи не се причисляват към графата полезни. В тях се съдържат много добавки и примеси с различни цели. Овкусители, оцветители, консерванти, добавени захари под различни форми, много сол, трансмазнини и хидрогенирани масла са само част от вредните за здравето съставки в преработените храни. Те са вкусни, хрупкави, лепкави, солени, сладки и всички ги обичаме, но те вредят на фигурата и здравето ни.

Какво ще се случи, ако спрете да консумирате преработени храни?

Състоянието на кожата и косата може да се подобри

Ако се чудите откъде са се появили пъпките, които ви тормозят, съставките в преработените храни могат да са причината за проблемната ви кожа. Тези храни могат да влошат и състоянието на косата, да я направят суха, накъсана, да предизвикат косопад. Здравата коса се нуждае от истински и ценни хранителни вещества, витамини и минерали, които се доставят единствено от природните продукти. Ако спрете да консумирате преработени храни, кожата и косата ви може да се подобрят.

Може да отслабнете

Тъй като преработените храни съдържат много калории, в повечето случаи празни и идващи от наситените мазнини, трансмазнините и хидрогенираните мазнини, както и от добавените захари, те водят до трупане на мазнини. Тези храни не носят никаква енергия на тялото, а само празни калории. Изключването им от менюто ви намалява излишните калории и може да подпомогне отслабването.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Radi преди 2 години
До номер 5 По-вярно няма как да се каже. За съжаление повечето хора трябва да си докарат я диабет, я инсулинова резистентност, я някое автоимунно заболяване, за да го разберат!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е бягал от час по биология и физика сигурно чете с интерес.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре изглежда за 50-60 годишна жена на снимката. Запазила се е и следвайте съветите и.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червата ми приказно се раздвижват от подобни статии, наложи се да се забързам.
7
0
 
3
 
! Отговори
Питър преди 2 години
"Тези храни не носят никаква енергия на тялото, а само празни калории" :))))) Едно изказване за Нобел.... Калорията е единица за измерване на енергия... Т.е. тези храни носят на тялото САМО енергия
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Суровото месо нещо не ми е вкусно.Като го преработя през скарата си става екстра!
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди години се готвеха постни храни през цялата седмица, в сряда - едно ястие с риба, а в петък - едно ястие с месо. Дебели хора нямаше. На тия дето тогава им викахме дебели, сега минават за слаби.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Михаелке, пълни глупости си избълвала отгоре. За фруктоза чувала ли си? Че тялото няма механизъм да я преработва, за разлика от глюкозата? И то неслучайно - плодове е имало само за кратък период от време през есента, от фруктозата в тях телата ни произвеждат директно мастни депа, за да издържим оскъдния сезон - зимата. Тялото ни няма механизъм и рецептори за ограничаване приема на фруктоза и така си дебелеем неограно с здравословните плодове и захар (в ковто фруктозата е колкото глюкозата 50/50)
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да се случат, може и да не се случат. Евентуално.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не разбрах какво точно да ядем за да сме здрави и красиви.Щото пък непреработени те плодове и зеленчуци са пълни с нитрати,а плодовете даже ги боядисват за трайност.Може би трябва да караме на фотосинтеза.
1
1
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тъкмо научихме магарето да не яде и то умря :)))