Кои упражнения са опасни при сърдечносъдови заболявания

Вдигане на големи тежести
9
Кои упражнения са опасни при сърдечносъдови заболявания
Снимка: Istock

Сърцето е орган, който не спира да работи денонощно. То е мощен мускул, който изпомпва кръвта постоянно, като осигурява кислород и хранителни вещества за всички функции. Животът без него е невъзможен. Сърдечносъдовите проблеми могат да са наистина опасни, дори смъртоносни.

Сърдечносъдовите заболявания се срещат в различни форми, като всички те могат да влошат сърдечната функция и да бъдат заплаха за здравето.

Спортуването е препоръчително при почти всички видове сърдечносъдови проблеми. Преди това обаче е от първостепенно значение да обсъдите тренировките си с лекаря си, защото той ще ви посъветва най-професионално и обективно кои упражнения са подходящи за вас и кои не.

* Статията има информативен характер. Ако страдате от сърдечносъдов проблем, не предприемайте тренировки, преди да сте се консултирали с лекар.

Кои са упражненията, които не е добре да правите, ако имате сърдечносъдов проблем?

Коремни преси

Коремните преси звучат като едно от най-безобидните упражнения, които всички правят за стегнат корем, нали? Но не е съвсем така, когато се отнася до сърдечносъдови заболявания. Упражненията със собствено тегло са много важни за доброто здраве и добрата форма, но коремните преси конкретно могат да повишат значително напрежението в съдовете, а това да повиши кръвното налягане.

Изометрични упражнения

Изометричните упражнения са широка група упражнения, които не изискват преместване и придвижване на тялото в пространството. В повечето си форми те са статични или предполагат малък обем на движение. При изометричните упражнения мускулите се напрягат, за да запазят тялото в дадена позиция, а не да го преместят. При този тип упражнения се изисква усилие, което повишава кръвното налягане и може да е опасно за страдащи от хипертония или сърдечносъдови заболявания.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
3
 
! Отговори
Питанка преди 1 година
Честото онаниране, не води ли до опасност? Нали е изометрично упражнение, т.е. тялото е неподвижно . Значи хората практикуващи любовта -Аз и аз, интимно, да внимават. Отдавна съм казал, че секс със съседката не вреди , само е полезен.
2
4
 
3
 
! Отговори
дедо преди 1 година
Опасно е да го дървиш много. Тия 30 сантиметра на тоя магарешки У*й, като се напълнят с кръв и сърдечния мускул няма какво да изпомпва.Бие на сухо.
1
3
 
7
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Тея откакто подхванах папата цял ден не спряха да ме банват