Как ягодите правят кожата ни по-красива?

Спомагат за намаляване на пигментните петна
21 май 2022 18:50, Михаела Лазарова
2
Как ягодите правят кожата ни по-красива?
Снимка: Istock

Настъпи ли късна пролет, ягодите стават част от нашето ежедневно меню. Вкусни, ароматни, с малко калории, но богати на фибри, витамини и минерали, те ни помагат да бъдем свежи, енергични и да поддържаме добра форма. Както знаем, красивата и здрава кожа се нуждае от определени храни, за да бъде такава, а ягодите са една от тях. Ако тези горски плодове са сред любимите ви, вижте как помагат на кожата да бъде по-здрава и красива.

При подпухнали очи

Още едно голямо предимство на ягодите за здравето и красотата на кожата е, че нанесени под формата на маска (просто ги намачкайте на пюре) могат да помогнат за намаляване на подпухването на клепачите, но и са чудесно средство за справяне с тъмните кръгове под очите. Ягодите действат като стягащо средство, което помага за намаляване на възпалението. Но не забравяйте и да хапвате вкусните плодове.

По-малко хиперпигментация

Ягодите съдържат салицилова киселина, за която е известно, че спомага за намаляване и изсветляване на тъмните петна. Ягодите действат като нежен ексфолиант и премахват мъртвите кожни клетки. Петната са по-малко видими, а кожата е стегната.

Озаряват кожата

Не само като ги консумираме през пролетта и лятото, но и приложени като маска на лицето. Кожата е ревитализирана само за няколко минути. Тук може да видите няколко идеи за маски с ягоди.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
ъхъъъъ преди 1 година
Особено когато са по 20 лева килото.......