9 храни, които топят корема

Хапвайте банани
22 май 2022 23:30, Михаела Лазарова
19
9 храни, които топят корема
Снимка: Istock

Коремните мазнини са един от най-често срещаните проблеми с фигурата. Те са и много трудни за премахване, особено в долната част на корема. Изискват се много усилия, търпение, спазване на здравословен хранителен режим и редовни физически упражнения, за да се постигне успех.

Коремните мазнини са наистина упорити и се премахват трудно. Дори да следите калориите, които приемате, и да имате редовна физическа активност, мазнините в коремната област може да останат и да ви се струва, че никога няма да изчезнат.

Оказва се, че до голяма степен коремните мазнини зависят от храненето и хранителните избори, които правим. Важността на диетата е от първостепенно значение. Когато се опитвате да отслабнете и да намалите най-вече коремните тлъстини, трябва да подпомогнете метаболизма си с някои ефективни за тази цел храни.

Протеините, фибрите и полезните мазнини са важна част от храненето в борбата с коремните мазнини. Едни от най-важните принципи в борбата с тях е изграждането на чиста мускулна маса и хранене с храни, които дават усещане за дълготрайна ситост, стабилизират кръвната захар и изискват повече усилие от тялото, за да ги обработи. По този начин топенето на мазнините се ускорява.

Кои са храните, които могат да ви помогнат в борбата с коремните мазнини?

Ябълки

Ябълките са с високо съдържание на фибри. Те обогатяват храненето, стимулират храносмилането и движението на червата. Облекчават запека и ускоряват топенето на мазнините. Ябълките дават усещане за ситост, която предпазва от преяждане и посягане към вредни храни.

Кисело зеле

Киселото зеле е една от онези храни, които доставят ценни фибри и полезни бактерии на червата. То има прекрасен вкус, бедно е на калории и може да се включва в голямо разнообразие от рецепти. Допринася за топенето на коремните мазнини. Богато е на калий и витамин С, които ускоряват метаболитните процеси.

Боб

Бобът и всички бобови от неговото семейство са много полезно допълнение към диетата за отслабване. Бобовите са с високо съдържание на протеини, а именно те са активатори на топенето на мазнини, тъй като изискват повече енергия за обработка от организма. По този начин тялото изгаря мазнини, за да разгради консумираните протеини. В боба се съдържат и множество фибри и сложни въглехидрати, които допълват този процес.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Митко Щерев преди 1 година
Намали храната. Храни се два пъти на ден без вечеря. Две леки закуски с плод преди закуска и обяд. Пий вода, алкохол не. За 2 месеца си нормализира килограми и кръвно. 19
11
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да отслабне човек, всеки му е нужна физическа работа както малко храна и добър сън.
10
14
 
67
 
! Отговори
Селяк преди 1 година
Сичкото гражданя искат яко пукница и мързел, после едно хапче и готово отслабнал. Да ама не става, яла на село да фанеш мотиката, за обяд праз лук и комат хляб и за един сезон ще ви вталя!
9
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Картофите топят още по-бързо салото, копаенето на картофи.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неяденето топи мазнини. Защо тия със "забавния" метаболизъм все държат някоя баничка или банан в уста? Не може хем да си фабрика за ***, хем да си слаб.
7
3
 
31
 
! Отговори
Кръстьо преди 1 година
Сутрин, обед и вечер ям по тройна порция от тези храни и нищо. Корема си стои ...
6
1
 
29
 
! Отговори
БАЙ МИЛЕ преди 1 година
Фън Шуй диета....Вратата на хладилника да е обърната към стената...100%-а отслабване......Гаранция....!!!!!
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Банани? Чудя се що тая "журналистка" не си гледа статиите за секса, ами се занимава с неща, от които си няма хабер?
4
0
 
16
 
! Отговори
Офф бее преди 1 година
Всички мазнини по тялото се топят с ябълката, но тя пък смъквала кръвното.
3
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма храна която да топи корема. Не пишете глупости.
2
14
 
19
 
! Отговори
Веси Солетата преди 1 година
Най-ефикасната диета за скоростно отслабване до сега,това е кето-диетата.Ядеш по 6-8 пъти наден и отслабваш.Ако ядеш банани както е казано в статията,никога няма да отслабнеш.Един банан на ден е достатъчен за да поддържаш едни килограми със месеци.Цамо един банан за цял ден и нищо друго.Та това е една от най калоричните храни в света.Никой не яде банани когато отслабва.просто е закон.
1
5
 
21
 
! Отговори
Пена преди 1 година
10. пърджола, гуляма, на жар. после д-то голямо