В Австрия потвърдиха първи случай на маймунска шарка

35-годишен мъж е с класически симптоми на заболяването
23 май 2022 08:30, Елка Василева
23
В Австрия потвърдиха първи случай на маймунска шарка
Снимка: архив, БГНЕС

Австрия потвърди първи случай на маймунска шарка. 35-годишен мъж е бил приет в болница във Виена с класически симптоми на заболяването.

Австрийските здравни власти се опитват да проследят контактите на мъжа, предаде БНТ. Повече от 80 случая на маймунска шарка до момента са открити в 15 страни в Европа, САЩ, Канада, Австралия и Израел.

Още по темата
Вирусът е често срещан в части от Централна и Западна Африка, не се разпространява лесно и протича леко. Въпросът беше обсъден на форум на Световната здравна организация в Женева.

Генералният секретар на СЗО Тедрос Гебрейесус подчерта, че светът е изправен пред огромни предизвикателства, включително COVID-19, войната в Украйна и маймунската шарка.

Пандемията със сигурност не е приключила въпреки спада в броя на случаите след пика на вълната на варианта Омикрон, предупреди генералният секретар на Световната здравна организация.

"Това не е приключило никъде, докато не приключи навсякъде. Броят на регистрираните случаи нараства в близо 70 страни от всички региони и това се случва в свят, в който броят на извършваните тестове спадна рязко. Смъртните случаи растат в моя континент Африка - континентът с най-ниското ваксинационно покритие. Този вирус ни изненадва на всяка крачка и не можем да предвидим разпространението и интензивността му", заяви Тедрос Гебрейесус, генерален секретар на СЗО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
На тедрос преди 1 година
Само като му видиш имената и ти става ясно че скоро ще го пипне шарката
14
2
 
1
 
! Отговори
Кво стана? преди 1 година
Парите за финансиране на войната в Украйна свършиха и отново трябва да ни скубат за ваксини?
13
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
Нали Запада от години си тестваше всички глупосту в/у африканския народ. Какво си мислеха,че като подпалят после колибите всичко са унищожили
12
3
 
11
 
! Отговори
ЗАВРЪЩАМ СЕ!!! преди 1 година
Айдеее отече... Честито на печелившите... Ама аз ще се прибирам в България... Писна ми от тия западняци, пак ще ни затворят тия... е парите са добри, но не това е всичко! Поне в България ще говоря майчиния си език, ще ходя по родната земя, ще ям българска храна! Ох направо ми се насълзяват очите... На запад се превърнах в робот без емоции и чувства, ден след ден, от локдаун в локдаун... В България може да е всичко, но поне е сладка анархия и моята страна!!! Няма втора тъй велика във света!!!
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странични ефекти на ваксините .Честито на набодените!
10
0
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Одеве си изрових Мед. картон от дете. Вътре ги пише ваксините, дето са ми били след раждането и после: Туберкулоза, Полиомелит, Дифтерия, Тетанус, Коклюш, БЦЖ. Шарката и Ковида съм ги минал. Общо взето ми дреме на шмайзера за Маймунския грип :))))))))))
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е тръгнало от кремълл. Там е пълно с маймуни.
8
13
 
4
 
! Отговори
Митинги и баня... преди 1 година
И сега ще сме последни, защото много ни знаят устата.Хората предупрежждават, но българинът начело с политиците ни се подиграват.Сега Мангъров отново ще говри глупости, а Радев и Янев ще ни заведат в светлото бъдеще на Путин.
7
3
 
15
 
! Отговори
Бигот преди 1 година
Соросятата яко натискат
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пландемия номер 2
5
2
 
18
 
! Отговори
ТО ТАКА преди 1 година
БЕШЕ И С КОВИДО. ПЪРВИ СЛУЧАЙ ВТОРИ И НА КРАЯ ЗАТВАРЯЙ. ЗА КАКВО Е ТОВА СЗО?!?. САМО ДА КОНСТАТИРА И ДА ПЛАШИ. ТЪРСЕТЕ ПРИЧИНАТА. НЯМА ДА НИ ОСТАВЯТ ДА ЖИВЕЕМ СПОКОЙНО. ПАК НЯКОИ ЩЕ СЕ НАГУШКАТ. САМО БЪЛГАРИТЕ ЗА ВАКСИНИ СМЕ ПЛАТИЛИ 350 000 000 ЛВ. А КОЛКО ЗА ДРУГИ КОНСУМАТИВИСИГУРНО СТАВАТ МИЛИАРД.
4
0
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
Не я е пуснал, само я разпространява.
3
4
 
2
 
! Отговори
Байдън преди 1 година
Путин е пуснал тази зараза....?!
2
3
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
С колко ваксини е тоя болния? Кунчо сега пак ще се скрие за 2-3 месеца :))))))))))))))))))
1
2
 
18
 
! Отговори
Да! преди 1 година
Следващите са Чехия! Помним стъпките на най-долните управления! После Мутюфчийски ще си сложи униформата... и т.н., бедни народе!