Знаци, че тялото ви прегрява от горещината

Слушайте тялото си
27 май 2022 21:54, Михаела Лазарова
0
Знаци, че тялото ви прегрява от горещината
Снимка: Istock

Горещините през лятото понякога са наистина труднопоносими. Жегата в комбинация с недостатъчния прием на течности може да постави организма пред истинско предизвикателство. Топлинният удар или телесното прегряване са състояния, които могат да се случат не само на плажа след продължително излагане на слънце, но и в града, планината, на разходка, дори вкъщи. Прегряването може да се случи, докато стоите изложени на директна слънчева светлина през лятото, но и в помещения, в които температурите са високи.

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ, цитирани от healthdigest.com, топлинното прегряване и изтощение на организма се случва, когато тялото губи твърде много вода и соли, предимно при интензивно изпотяване през лятото. Може да бъде причинено и от дехидратация и недостатъчен прием на течности. Възможно е и да е придружено от други заболявания, свързани с топлинната регулация на организма.

Топлинното прегряване може да има наистина сериозни последици за организма, но за щастие има начини то да бъде предотвратено.

Според thehealthy.com, е много важно преди всичко да умеете да разпознавате признаците на топлинно прегряване. Симптомите могат да включват обилно изпотяване, прималяване, обрив, замаяност, мускулни спазми, тремор на крайниците, замъгляване на погледа и съзнанието, гадене, главоболие. Когато тялото прегрява, телесната температура се повишава и се появяват затруднения в протичането на нормалните функции на организма.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари