Как да намалим пигментните петна с етерични масла?

Те подхранват и кожата в дълбочина
14 юни 2022 03:00, Михаела Лазарова
0
Как да намалим пигментните петна с етерични масла?
Снимка: Istock

През пролетно-летните месеци кожата ни е изложена на повече слънчеви лъчи. Това увеличава и риска от появата на пигментни петна, в зоните, които са по-често открити, особено лицето. Разбира се, хиперпигментацията може да се дължи на бременност, хормонални промени в организма, генетика и други. Видовете хиперпигментация включват лунички, старчески петна, мелазма, постинфламаторна хиперпигментация и белези от пъпки.

Въпреки че има разнообразни козметични продукти за подобряване тена на кожата и минимизиране на пигментните петна, вижте някои етерични масла, за които също се смята, че действат благоприятно при този кожен проблем.

Внимание, тази статия е с информационен характер. Преди употреба се консултирайте със специалист.

Масло от розмарин

Етеричното масло от розмарин е чудесна грижа за избледняване на пигментните петна. Смята се, че съдържащите се в него фитонутриенти, помагат в борбата с уврежданията, свързани със свободните радикали и хиперпигментацията.

Масло от лимон

Етеричното масло от лимон съдържа витамин С – антиоксидант, за който е известно, че предпазва кожата от свободните радикали, които допринасят за образуването на меланин. Освен това витамин С намалява синтеза на меланоцити. Това са кожните клетки, които произвеждат меланин.

Масло от семена на моркови

Невероятното морковено масло съдържа умбелиферон и бета-каротин, за които се смята, че помагат за предпазване на кожата от увреждането, което слънчевите лъчи нанасят.

Масло от сандалово дърво

Етеричното масло от сандалово дърво инхибира производството на тирозиназа, участваща в синтеза на меланин. Това го прави подходяща грижа за изсветляване на хиперпигментацията.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари