Съвети как да се избегне деформацията на детските зъби

Вижте какво помага да се избегнат изкривяванията на зъбите от ранна възраст
20 юни 2022 13:48, Мария Дуковска
0
Съвети как да се избегне деформацията на детските зъби
Снимка: Istock

Растежът на детските зъби е сред важните процеси в човешкото тяло, които трябва да се следят внимателно за отклонения. Изкривяването и деформирането на зъбите при децата, както и формирането на неправилна захапка могат да окажат в бъдеще негативно въздействие върху оралното здраве, а също така и върху естетическия вид на усмивката. Затова от голямо значение е да наблюдаваме растежа на детските зъби, без да подценяваме ситуацията или да я неглижираме.

Има няколко начина, които помагат да се избегнат изкривяванията на зъбите още от най-ранна възраст. Ще ви запознаем с някои от тях в следващите редове.

Ограничете вредните навици като смучене на палеца

Да се избягва всеки необичаен натиск върху растящите венци е един от най-добрите начини да се окаже превенция срещу деформация на зъбите. При бебетата и малките деца много често се използват биберони и залъгалки, които обаче могат да имат и негативно въздействие върху венците и зъбите. Затова повечето специалисти препоръчват след 6-месечна възраст да се избягва употребата на биберони.

Друг навик при малките деца, който може да окаже въздействие при деформирането на зъбите е смученето на палеца, както и по-дългото хранене на детето с шише. Тези действия могат да доведат до изкривяване на зъбите и формиране на неправилна захапка.

Опитите да откажете детето от навика да си смуче палеца могат да редуцират рисковете от деформиране на зъбите и захапката.

Добра орална хигиена възможно най-рано

Не добрите хигиенни навици и липсата на дентална култура са сред причините, които могат да доведат до проблеми със зъбите и венците.

Когато венците и зъбите не се поддържат внимателно и с голяма грижа, могат да се появят множество бактерии, които да навредят и да окажат негативно въздействие върху оралното здраве. Един от най-добрите начини да се окаже превенция и да се защити оралното здраве е да се положи стабилна основа за добра дентална хигиена и то от най-ранна детска възраст.

Колкото по-рано децата започнат да се грижат за своите зъби, толкова по-малко ще са опасностите пред тяхната красива и здрава усмивка. Нежното и старателно миене на венците и зъбите, още в процеса на тяхното поникване, е застраховка за добрия зъбен статус в бъдеще.

За оралната хигиена на децата на възраст между 2 и 6 години може да се доверите на специално разработената четка за зъби от KIN, която е с малка заоблена глава. Нейните нежни и меки власинки от Tynex лесно и ефективно премахват плаката от повърхността на зъбките и междузъбното пространство. Тъй като в началото родителите помагат при миенето на зъбите, тази четка е с дръжка, която улеснява поддържането от страна на родителите и по-лесния контрол.

А за по-големите деца, които са на възраст между 6 и 12 години, може да се доверите на KIN Четка за зъби Junior. Тук разликата е, че тази четка има добавена повърхност за почистване на езика. Главата е със заоблени краища за максимална протекция и пълен, улеснен достъп. Косъмчетата на четката са заоблени и са изработени от Tynex. Ефективно отстраняват плаката, за здрави и блестящи зъбки.

Още съвети вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари