Как да използвате моринга за красота?

Моринга има противовъзпалителни свойства
14 юли 2022 19:30, Михаела Лазарова
0
Как да използвате моринга за красота?
Снимка: Istock

Моринга е прекрасна билка с много ползи за здравето и красотата на кожата. Тя е зелена и стрита на фин прах, подобно на зеления чай матча. Има невероятни възстановяващи и силно подхранващи свойства по отношение на кожата, косата, дори хормоните. Моринга съдържа много мощни антиоксиданти, които имат не само хранителна стойност, но могат да са помощник в поддържането на красиви кожа и коса.

Освен антиоксидантите, това растение съдържа още витамини от група В, витамин С и А, желязо, магнезий и цинк. Благодарение на тях моринга е толкова полезна както за външно приложение, така и за консумация под формата на чай или отвара.

Моринга има противовъзпалителни свойства. Антиоксидантите в нея потискат възпаленията в тъканите, като могат да са помощно средство в борбата с артрита, сърдечносъдовите заболявания, възпалителни заболявания на нервната система, червата и други. Нещо повече – тя има балансиращо действие и върху кръвната захар. Тъй като моринга въздейства и върху надбъбречните жлези, тя има свойството да понижава хормона на стреса кортизол.

Моринга облекчава кожни раздразнения. Има стягащо действие и подпомага убиването на болестотворните бактерии. Противовъзпалителните ѝ свойства могат да допринесат за облекчаването на екзема, сухота, атопичен дерматит, псориазис. Тези свойства дължи на антиоксидантите и витамините в състава си, благодарение на които възстановява бариерната функция на кожата.

Моринга може да допринесе за възстановяването на хормоналния баланс. Тя съдържа голямо количество фибри, които подхранват червата, оказват благоприятно влияние върху имунната система и подпомагат регулирането на хормоните.

Как да използвате моринга за красота? Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: кожакосаморинга
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари