4 витамина за по-красива кожа

Подобряват нейната еластичност
28 юли 2022 22:14, Михаела Лазарова
6
4 витамина за по-красива кожа
Снимка: Istock

Кожата се нуждае от специални грижи, за да бъде здрава и да остане млада по-дълго. Грижите отвътре са изключително важни. От значение е с какво се храним и какви са хранителните ни навици. Здравословната и балансирана диета, богата на витамини, е от огромно значение за кожата. Всички витамини са важни за нея, но 4 от тях имат особено силно влияние върху кожата. Те я правят по-здрава, еластична, мека и гладка, изглеждаща по-млада за по-дълго.

Витамин С

Витамин С е много силен антиоксидант. Той участва в синтеза и усвояването на колагена в организма. Колагенът е протеин, който поддържа кожата еластична и плътна. Витамин С предпазва от уврежданията на кожата, които свободните радикали и възпаленията причиняват. Мощен е и срещу вредното въздействие на UV-лъчите. Този прекрасен витамин намалява бръчките, изглажда тена, изравнява фините линии и прави кожата гладка и по-млада.

Витамин D

Витамин D помага за усвояването на калция от храната. Това е много важно за здравето на костите, но и на кожата. Ако не приемате достатъчно витамин D, кожата става суха, вяла, нееластична, склонна към различни раздразнения, дори към акне.

Витамин D се синтезира най-вече чрез слънчевата светлина, но може да се набави и от храната. Рибата, яйцата, рибеното масло, черният дроб, морските дарове са богати на витамин D.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: кожавитаминибръчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Хмммм преди 1 година
Пийте витамини без предписание.... един онколог го каза най-точно: никога не знаеш какво храниш! Успех! Добавете, че вит. Д може да бъде опасен, ако се прекали!
1
5
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Аз пия само бежанско юнашко мляко :)))