5 грешки с облеклото по време на тренировка

Носите прекалено тесни дрехи
11 авг 2022 22:48, Михаела Лазарова
1
5 грешки с облеклото по време на тренировка
Снимка: Istock

Спортното облекло е много важно по време на тренировки. Независимо дали тренирате в залата, във фитнеса или на открито, то е от голямо значение, защото може както да подкрепи тренировката ви, така и да я направи вредна за здравето. Откриването на подходящо спортно облекло е от голямо значение за ефективността на тренировката ви и за поддържането на здравословното ви състояние в оптимална форма.

Кои са грешките с облеклото, които не трябва да допускате по време на тренировка?

Избирате памучни дрехи

Изцяло памучните дрехи звучат като перфектния избор за тренировка, но не е така. Ако през останалото време залагате на естествени материи, какъвто е памукът, вие сте на прав път. Но по време на тренировка той не е най-добрият избор. Това е така, защото памукът абсорбира изцяло потта, но не я отвежда далеч от тялото. Това означава, че потната ви екипировка ще остане прилепнала по кожата ви, докато тренирате, което ще ви държи мокри. Мокрото облекло пречи на тялото да се охлажда добре и може да има редица последици за здравето. Важно е да избирате материи, които отвеждат влагата далеч от кожата.

Тренирате със стари обувки

Вероятно не ви се късат новите и скъпи маратонки за целите на тренировката ви. Сигурно бихте избрали някои стари и скъсани кецове, за които не ви пука. Звучи като добра идея, но не е така. По отношение на спортното облекло и екипировка трябва да сте прецизни и безкомпромисни. Старите обувки могат да ви наранят и да доведат до травми и проблеми със скелета, ставите, мускулите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5 дребни неудобства. Не се обезкуражавайте, ако нямате бюджет за чисто нови маратонки и марков екип от спандекс и полиестер. Атлетите в древна Гърция са тренирали голи.