Време за плаж - кои са задължителните продукти?

Наблегнете на антиоксиданти и овлажнители
11 авг 2022 03:00, Екип на Tialoto.bg
0
Време за плаж - кои са задължителните продукти?
IStockphoto

Лежането на плажа означава релакс, прохлада и красив тен. Но в стремежа си да подобрите визията си с нежен загар, може да си причините и някои щети. От само себе си се разбира, че преди излагане на слънце задължително трябва да се намажете със слънцезащитен крем. И макар той да е най-важната плажна козметика, има и други продукти, които трябва да поставите на лицето и тялото си, за да се предпазите от нежелани ситуации.

Ето кои са задължителните продукти за плажа:

Антиоксиданти
 
Антиоксидантите са от решаващо значение за предотвратяването и минимизирането на увреждането на кожата, причинено от слънцето. „Антиоксидантите са важни, защото дават на тялото тласък в дезактивирането на вредни химикали, известни като свободни радикали, които са нестабилни съединения и могат да атакуват и наранят структурата на клетката“, казва дерматологът от Ню Йорк Дейвид Банк.  Когато антиоксидантите се използват в комбинация със слънцезащитни продукти, те повишават защитата срещу UV лъчите, твърд още той.
 
Овлажнител
 
Ако кожата ви е суха, излагането й на слънце само ще я дехидратира допълнително. „Слънцето изсушава кожата, поради което винаги е добра идея да нанасяте овлажнител, преди да излезете навън. Той ще поддържа кожата хидратирана и балансирана“, казва д-р Банк. Изберете такъв, който е съвместим с вашия тип кожа, както и формула без мазнини, която също има SPF в себе си. „Опитайте да намерите такъв с цинков оксид и титанов диоксид в него, които са минерални слънцезащитни съставки“, съветва още експертът.
 
Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари