6 грешки, които допускаме при миенето на косата

Измивайте хубаво шампоана
12 авг 2022 22:30, Михаела Лазарова
5
6 грешки, които допускаме при миенето на косата
Снимка: Istock

Измиването на косата е част от ежедневието ни - нещо, което сме правили почти цял живот. Изглежда като задача, при изпълнението на която няма какво да объркаме – косата ни е мръсна, нанасяме шампоан, след това балсам и измиваме! Има ли обаче вероятност вместо да помагаме на косата си, с определени действия всъщност да ѝ вредим? Тя е най-уязвима именно, докато е мокра. Ето защо към миенето ѝ трябва да подходим много внимателно, за да запазим красотата и здравето ѝ. Как точно да направим това?

Не мийте косата прекалено често

Повечето хора нямат нужда от ежедневно измиване на косата. Прекалено честото миене може да доведе до изсушаване на скалпа, като в резултат, за да компенсира това, той започва да произвежда още повече себум (секрет, отделян от мастните жлези). Ако имате слаба и тънка или мазна коса, най-честото миене би следвао да е през ден. Ако косата ви е нормална или гъста – можете да си позволите миене 2 пъти в седмицата.

Разресвайте косата преди миене

На пазара съществуват много четки и гребени за коса, чиито производители ни убеждават, че могат да се използват както на суха, така и на мокра коса. Не правете обаче грешката да разресвате косата, докато е мокра, защото тогава тя е най-уязвима и склонна към накъсване. Вместо това, срешете хубаво косата преди миене – така ще избегнете скубането и ще можете да разнесете шампоана по-равномерно.

Не забравяйте скалпа

Когато говорим за миене на косата, често пъти скалпът е пренебрегван. Нежният масаж с крайчетата на пръстите ще помогне да отстраните замърсяванията, като същевременно ще подобри циркулацията на кръвта, която е в основата на растежа и здравината на косата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
5
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
Авторката на статията доказва, че живее безгрешен живот. Давайте все така. След яйцата, дойде ред ина къшането. Между другото, добавете в статията и скоростта! Според новите европейски директиви трябва да е студен и бърз душа ;) СЛАВА КАКАИНЕ!
3
4
 
3
 
! Отговори
Ганаеца преди 1 година
По време на къпане трябва да удушите еднорогия дявол
2
3
 
2
 
! Отговори
Село Самораново преди 1 година
За плешиви като нас миенето ни е ритуал. Каним всички в механата за механджийско на софрата.
1
2
 
8
 
! Отговори
кокорчо преди 1 година
След къпане трябва да обръснете дивия .