Здравословни навици, които са подходящи за цялото семейство

Вижте 12 примера, които могат да го подобрят
30 сеп 2022 12:22, Александър Попов
2
Здравословни навици, които са подходящи за цялото семейство
Снимка: iStockphoto

Когато говорим за това каква е тайната на доброто здраве и силния имунитет, трябва да знаем, че тайни всъщност няма, а само система от правила и здравословни навици, която ни помага да сме в кондиция. Установите ли ваша система от полезни навици за цялото семейство, ще подобрите здравословното състояние на всички у дома, ще се чувствате по-добре и ще подсилите имунитета си, особено през есента и зимата. Предлагаме ви няколко примера за навици, които могат значително да подобрят здравето на цялото семейство и да го подготвят за предизвикателствата през студените месеци.

1. Винаги закусвайте

Рано сутрин обикновено всички в семейството бързат, защото имат много задачи за приготвяне, но е важно винаги да намираме време за закуска. Това е един от основните здравословни навици, които е добре да установите и то от ранна възраст на децата. Освен че започвате здравословно деня, закуската е една от гаранциите, че няма да прекалите с вредните храни през останалата част от времето.

Закуската дава енергия, която ни зарежда с добро настроение и ни държи в кондиция поне до обяд. Ако нямате време да приготвяте старателно закуска, винаги имайте пресни плодове и зеленчуци подръка, които са чудесна идея за начало на деня.

2. Изберете водата

Един от най-простите и естествени здравословни навици, които можете да установите, ако все още не сте го направили, е да пиете вода преди всяка друга напитка. Винаги, когато ви се допие газирана напитка, изпивайте чаша вода и помислете пак, преди да посегнете към бутилката с не толкова здравословна течност. Същото се отнася и до децата, разбира се. Покажете им, че водата е най-доброто възможно питие чрез вашия личен пример.

3. Висока лична хигиена

Много често говорим и пишем за добрата лична хигиена, за това колко е важно децата от ранна възраст да се приучат на хигиенни навици. Миенето на лицето и ръцете обаче не е единствената грижа, която децата трябва да полагат. Редовната смяна на бельо, чистите дрехи, дезинфекцията на често използвани предмети е също част от тази лична хигиена. Промивките на носа с подходящ спрей подобряват значително дишането на децата, а и на възрастните, особено през есента и зимата. В този период прекарваме много време на закрито, в затворени помещения, на климатик, което може да доведе до често запушване на носа и затруднено дишане. Редовните промивки на носа подобряват дишането, прочистват назалните пътища и хидратират носната лигавица.

Tonimer Lab предлагат цялостни серии за профилактика и превенция на назалните пътища както на децата, така и на възрастните. Продуктите им, насочени към най-малките, са снабдени със специални накрайници, които правят промивките на нослето лесни и приятни, така че децата да не изпитват никакъв дискомфорт.

Детската им серия представя няколко продукта за назална хигиена: Tonimer Lab baby изотоничен и хипертоничен спрей, Tonimer Lab изотонични и хипертонични монодози (ампули 5 мл), Tonimer Lab назален гел 20 мл, Tonimer Lab panthexyl спрей 100 мл, както и хипертонични монодози за инхалация.

Възрастните също могат да се възползват от богатия избор от средства за назална хигиена, които Tonimer Lab предлагат. Сред тях е изотоничният спрей Tonimer Lab soft.

Той представлява стерилен изотоничен разтвор на морска вода, богат на минерали и микроелементи за директно приложение. Улеснява отстраняването на носните секрети и предпазва лигавицата от изсушаване. Подобрява очистващата функция на носния епител и е подходящ за ежедневно приложение за добра носна хигиена или като допълнение при лечение на хрема, ринит и други.

4. Движете се повече заедно

Ще си кажете, че това звучи лесно на теория, но на практика не е така. И донякъде сте прави. Да, през есента и зимата, когато е студено, влажно, ветровито, последното, което ни се прави, е да се движим или спортуваме на открито. Но пък има много варианти да се раздвижим и у дома, нали? Въпрос е на навик. Можете да правите упражнения или пък йога у дома, а компания да ви правят децата. Не ви трябва нищо освен желание и някое приятно видео с упражнения. А интернет изобилства от такива видеа.

Останалите здравословни навици вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Пришълеца преди 1 година
Обрича мустако на ердогана:))) мека женичка пред мен:)))