Как да спрете да преяждането късно вечер?

Преяждането може да се случи и съвсем неусетно
9
Как да спрете да преяждането късно вечер?
Снимка: Istock

Много хора грешат, като смятат, че здравословното хранене през деня и ограничаването от калорични и сладки храни им дава възможност да хапват нещо забранено късно вечерта. Ако ви се случва редовно да се предпазвате от забранени храни цял ден, но да похапвате по нещо малко за душата след вечеря или преди лягане, именно този навик може да е в основата на проблема ви с теглото.

Неусетно може да преядете с излишни калории без да се чувствате сити или да ви е тежко, ако имате тази практика редовно. Няма значение дали сте се ограничавали и сте спазвали здравословен принцип на хранене без излишни калории, наситени мазнини и въглехидрати, ако вечер преди да си легнете си позволявате любимите лакомства. Именно те развалят цялостната картина и съвсем не водят до добри резултати. Нещо повече – те може да са причината за трупането на излишно тегло.

Спрете да си казвате, че не постигате резултати въпреки усилията. Не се чудете защо не сваляте килограми, а дори трупате, макар и да спазвате хранителен режим, защото това не е режим. Принципите на здравословното хранене включват похапване на забранени и любими храни от време на време, предимно на големи интервали, а не всеки ден, още по-малко всяка вечер късно преди лягане, когато вече сте вечеряли.

Как да се справите с глада за любими лакомства? Как да спрете да преяждате късно вечер след вечеря?

Спрете да преяждате

Преяждането се асоциира с тежест, невъзможност да сложите каквото и да е повече в устата си. Всъщност преяждането може да се случи и съвсем неусетно. Може би не си давате сметка, но похапването късно вечер преди лягане води именно до преяждане с излишни калории. Всяка калория, която идва в повече от необходимото за дневния ви прием влиза в графата „преяждане“. Когато не съобразявате общия си калориен прием за деня, вие неусетно преяждате. Спрете да го правите и се научете да мислите по-задълбочено върху броя и вида калории, които приемате. Така ще се предпазите от преяждане, което няма нищо общо с това просто „да ви стане тежко“.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лесно е, преяждате по-рано вечерта и по-късно не можете.
3
1
 
6
 
! Отговори
Взех ядене преди 1 година
Най-здравословното ядене през денонощието е ей ся след 1 час като се наплющя като сфинка с 1 дюнер и 1 двоен чийзбургер с яйце
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-често обличайте банския си костюм и се поглеждайте в огледалото.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-често обличайте банския си костюм и се поглеждайте в огледалото.